Bilderberg Blogs

Al onze artikelen op een rij

Wij nemen u graag mee in alles wat er in onze hotels gebeurt en inspireren u graag voor een onvergetelijk verblijf bij Bilderberg. Van tips in de omgeving van onze hotels tot de meest geliefde hotels tijdens de feestdagen; u leest het in onze blogs!

  • Inspiratie voor uw verblijf
  • Introducties van nieuwe concepten
  • Ervaringen van gasten
  • Interessante verhalen uit de hotels

Ons nieuwste artikel

VIER DE KOMST VAN DE ZOMER MET MIDZOMER

Een moment dat gevierd mag worden!

We genieten van vroeg daglicht en laat invallende schemering. Op de langste dag van het jaar is er een magisch moment waarop de zon op haar hoogste punt staat en de dag eindeloos lijkt te duren.In deze blog duiken we in de betekenis en vieringen van deze dag. Eén ding is zeker: Midzomer is een moment dat gevierd mag worden!

Alle artikelen

ZO PLANNEN JULLIE HET PERFECTE VRIENDENWEEKEND

Geen enkele vriendengroep is hetzelfde. Daarom kan het plannen van een vriendenweekend al een avontuur op zich zijn. Een datum prikken, een bestemming kiezen en dan nog bedenken wat jullie allemaal gaan doen. Wij helpen jullie graag met stap 2 en 3.

Lees de blog

EROPUIT OP DE VELUWE MET DE KIDS: 25X TIPS RONDOM FAMILIEHOTEL 'T SPEULDERBOS

Welkom bij Bilderberg Hotel ’t Speulderbos, bij uitstek hét familiehotel van Bilderberg. Weer of geen weer, hier is volop vertier voor iedereen. Met een squash- en tennisbaan, zwembad, speelkamer, gevulde spelletjeskast, spannende speurtocht door het hotel én een groot grasveld voor de deur komen jullie straks tijd te kort! Willen jullie er toch op uit? Op de Veluwe is zoveel te beleven! Wij inspireren u graag met maar liefst 25 tips.  

Lees de blog

PELLEGRINO ARTUSI, EEN ITALIAANSE INSPIRATIEBRON SINDS 1891

Bijna vijfentwintig jaar geleden opende er in Oosterbeek een Italiaans restaurant bij Hotel De BilderbergTrattoria Artusi, vernoemd naar de bekende culinair schrijver Pellegrino Artusi. Ter gelegenheid van dit jubileum brengen chef-kok Ugi en onze Italiaanse kok Alessandro een ode aan hem. 

Lees de blog

3X HET ZOMERGEVOEL IN EIGEN LAND

De wereld heeft zo veel moois te bieden. Maar het is niet nodig om in het vliegtuig te stappen om in de vakantiestemming te komen. Met elf bijzondere bestemmingen is het zomergevoel bij Bilderberg nooit ver weg. Graag delen wij 3x onze tips om midzomer te vieren in eigen land!

Lees de blog

RECEPT: KLEURRIJKE SALADE MET GEMARINEERDE GARNALEN

Chef Bas van Bilderberg Hotel De Bovenste Molen vat het zomergevoel op het bord: "Verfrissend en licht, deze zomerse salade is perfect voor warme dagen."

Lees de blog

Meer zien, door echt te kijken

Het is een prachtige dag voor een wandeling in het bos. De zon schijnt, de lente hangt in de lucht en de vogels fluiten. ‘In het voorjaar doet iedere vogel, dat elke dag.’ vertelt boswachter Aart vol passie. ‘Is het niet om zijn territorium af te bakenen, dan is het wel om een partner te vinden.’

lees de blog

20X TIPS: EROPUIT IN SCHEVENINGEN EN DEN HAAG MET DE KIDS

De dagen worden langer en de zon begint te schijnen, tijd om eropuit te gaan met het gezin! Bilderberg Europa Hotel Scheveningen ligt naast Het Zwarte Pad, waar tramlijn 9 eindigt en het eindeloze strand en duinengebied begint. Maar er is meer dan strand en zee, want binnen 10 minuten sta je in Den Haag; de stad van vrede en recht. De kinderen zullen het met u eens zijn; in Scheveningen is er zoveel te beleven!

Lees de blog

48 UUR IN SCHEVENINGEN EN DEN HAAG

Een citytrip naar Scheveningen en Den Haag biedt de perfecte combinatie van een bruisende badplaats en een historische wereldstad. Het strand is het hele jaar door bijzonder, maar er valt nog zoveel meer te beleven. Binnen slechts 10 minuten bevindt u zich al in het hart van Den Haag. Overnacht in één van de 178 prachtig gerenoveerde kamers van het Europa Hotel Scheveningen, een waar rustpunt voor deze indrukwekkende bestemming. 

lees de blog

BELEEF HET HYGGE GEVOEL

Hygge. Een deense levensvorm die volgens de Denen niet te vertalen is. Gelukkig is bestseller Auteur Meik Wiking het daar roerend mee oneens. In Nederland kennen we namelijk het woord ‘gezellig’. Zoek gezellig op in het woordenboek en lees; een huiselijk gevoel, vriendelijk en knus. Dat komt volgens Wiking het dichtst bij, maar voor de Denen gaat Hygge verder dan dat.

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ GRAND HOTEL WIENTJES

Grand Hotel Wientjes is als hotel in Zwolle en omstreken een begrip. Ontdek de authentieke sfeer van dit Hotel, waar gastvrijheid tot ambacht verheven is.  Restaurant W serveert heerlijke lokale gerechten en echte klassiekers en in onze comfortabele hotelkamers komt u deze winter helemaal tot rust. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ CHÂTEAU HOLTMÜHLE

Welkom bij Bilderberg Château Holtmühle. Hier in Tegelen, staat gezelligheid en warmte deze winte centraal. Even terug naar de romantiek van de Middeleeuwen met de luxe van nu. Het gastvrije team van ons hotel ontvangt u in de Limburgse Maasvallei, net buiten de gezellige stad Venlo, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ HOTEL DE KEIZERSKROON

Aan de rand van Apeldoorn, naast het alom bekende Paleis het Loo, ligt Hotel De Keizerskroon. Hier komen natuur, cultuur en stad samen. Als het buiten koud is, is het knus en warm in ons winterhotel. Maak een ontspannende wandeling in de omgeving van, ontspan in het zwembad of geniet in restaurant Kingstreet Restaurant van heerlijke gerechten. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ PARKHOTEL ROTTERDAM

In het bruisende Rotterdam, ligt het Parkhotel. Volledig vernieuwd maar met een 100 jaar oude historie. Als het buiten koud is, is het knus en warm in ons winterhotel. Maak een winterse stadswandeling, ontspan in de sauna of geniet in restaurant The Park van heerlijke gerechten. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ GARDEN HOTEL AMSTERDAM

Beleef Amsterdam deze winter vanuit het elegante Garden Hotel Amsterdam. Als het buiten koud is, is het knus en warm in ons winterhotel. Ontspan u in één van de 124 stijlvolle hotelkamers of drink een goed glas wijn in de bar of lounge. In het levendige Amsterdam is er ook in de winter altijd wat te beleven. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ HOTEL DE BILDERBERG

Vlakbij Arnhem, verscholen in de prachtige bossen van de Veluwe, ligt Hotel De Bilderberg. Buiten is het koud, maar in ons winterhotel is het knus en warm. Maak een ontspannende wandeling in de omgeving van het hotel, onstpan in de sauna of geniet in restaurant Julia's Kitchen van heerlijke Frans Amerikaans georiënteerde gerechten. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ KASTEEL VAALSBROEK

Welkom bij Kasteel Vaalsbroek. Hier in Vaals, staat gezelligheid en warmte deze winter centraal. Het hotel is gelegen in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap, dichtbij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Kom na een dag genieten in stad of natuur, heerlijk ontspannen in ons Spa & Wellness Centre Vaalsbroek. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ EUROPA HOTEL SCHEVENINGEN

Welkom bij Europa Hotel Scheveningen. Dit hotel is een rustpunt in het bruisende Scheveningen waar u heerlijk overnacht in één van de 178 gerenoveerde hotelkamers, met uitzicht op Scheveningen of met zicht op zee. Op slechts 198 stappen van het uitgestrekte strand en de Pier van Scheveningen en direct aan de boulevard met het AFAS Circustheater. Hier staat gezelligheid en warmte deze winter centraal. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ RÉSIDENCE GROOT HEIDEBORGH

Welkom bij Résidence Groot Heideborgh. Hier in Garderen, staat genieten deze winter centraal. Omringd door de prachtige bossen van de Veluwe komt u in dit hotel helemaal tot rust. Onstpan in onze wellness of maak een prachtige winterwandeling. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ HOTEL 'T SPEULDERBOS

Welkom bij Bilderberg Hotel ’t Speulderbos, bij uitstek hét familiehotel van Bilderberg. Deze winter is hier genoeg te beleven voor jong en oud. Met een zwembad, speelkamer, gevulde spelletjeskast en spannende speurtocht door het hotel komen jullie straks tijd te kort! Willen jullie er toch op uit? Op de Veluwe is er deze winter zoveel te beleven! Wij inspireren u graag met onze tips.  

Lees de blog

10X WINTERSE TIPS VOOR UW VERBLIJF BIJ HOTEL DE BOVENSTE MOLEN

Welkom bij Hotel De Bovenste Molen. Hier aan de rand van Venlo, vindt u alle rust en winterse gezelligheid die Limburg te bieden heeft. Loop het uitgestrekte en bijzondere natuurgebied rondom het hotel, voor een wandeling door het glooiende Limburgse landschap. In de buurt van ons winterhotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

Lees de blog

Ontdek het vernieuwde ontbijtbuffet van Bilderberg

Ons ontbijt wordt al jarenlang door onze gasten gewaardeerd met een 9. En toch vinden we dat het beter kan. Zonder in te leveren op kwaliteit wilden we stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. De afgelopen maanden zijn 125 ontbijtproducten zorgvuldig geëvalueerd en waar nodig vervangen door duurzame(re) keuzes.

Lees de blog

Fietsliefhebber Herman ervaart het Klavertje Vier Fietsarrangement

'Het arrangement boeken en uw koffers pakken, meer hoeft u niet te doen om een mooie, korte fietsvakantie te beleven. Alles wordt keurig geregeld door Bilderberg', zegt Herman van Genieten op 2 Wielen. Herman is met het Klavertje Vier Fietsarrangement bij ons verbleven. In deze blog vertelt Herman alles over het arrangement en zijn ervaringen.

Lees de blog

Proef de Apeldoornse geschiedenis met Salvé bier

De Keizerskroon was een geliefde herberg waar men na een lange reis werd gelaafd met een goed glas bier, gebrouwen in de achtertuin van de herberg door de huisbrouwerij van Het (Oude) LOO. Nu herhaalt de geschiedenis zich en wordt er weer bier gebrouwen om onze gasten te voorzien in een goed glas bier uit Apeldoorn.

Lees de blog

Familieweekend op de Veluwe: Kids Love Travel in Hotel De Keizerskroon

Aafje de Laat van Kids Love Travel reist samen met haar twee kinderen de wereld over op zoek naar de mooiste locaties; van de Veluwe tot het National Park in Amerika. Recent verbleef Aafje met haar gezin in Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn. 'Een family friendly hotel in het hart van de Veluwe', zoals ze het zelf noemt. In deze blog leest u alles over haar verblijf.

Lees de blog

Hoe kiest u een goede wijn? Met deze 5 tips wordt u wijzer over wijn

In onze wijnkaart vindt u een prachtige selectie aan wijnen uit de nieuwe en oude wereld. Van wit tot rood. Van aperitief tot dessert. Van klassiekers uit de Franse Bourgogne tot verrassingen uit het Amerikaanse Californië. Het mooie is; er bestaan geen verkeerde keuzes. Kunt u toch wat advies gebruiken? Lees de tips van onze vinoloog en General Manager Frans in deze blog.

Lees de blog

Bakken met Bilderberg: het recept van Steve's Mum Breadpudding

Samen zitten ze aan de keukentafel, een dampende pot Engelse thee tussen hen in, terwijl de heerlijke geur van homemade Breadpudding zich langzaam verspreidt door de keuken. De liefde van Bilderberg Chef Steve Sykes voor koken begon namelijk in de keuken van zijn ouders in Engeland. 'Mijn moeder en ik stonden vaak samen in de keuken om traditionele Engelse gerechten te bereiden,’ vertelt hij met een glimlach.

Lees de blog

Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn gaat renoveren

Eerder werden de lobby, bar, vergaderruimtes en Kingstreet Restaurant van Hotel De Keizerskroon al volledig gerenoveerd. Nu is het tijd voor de kers op de taart; alle 95 hotelkamers worden gerenoveerd. 

Lees de blog

De Bilderberg WinterWeken; Heidi ging alvast vooruit

Heidi Klein van ReisTop5 reist de wereld over langs de mooiste plekken; van haar vertrouwde Veluwe tot een verre vliegreis. Onlangs mochten wij haar verwelkomen in Résidence Groot Heideborgh tijdens de Bilderberg Winterweken. 'Een little big escape met een culinaire twist', zoals ze het zelf noemt. In deze blog vertelt ze alles over haar verblijf.

Lees de blog

10 tips voor uw citytrip naar Amsterdam

Of het nu uw eerste bezoek aan de stad is of uw go-to citytrip, Amsterdam verrast altijd. Ontdek de oude historie van de stad, laat u verrassen door de natuur of breng een bezoek aan de vele musea. In deze blog deelt Ploy Punt, onze Front-Office Manager van Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam, haar 10 tips.

Lees de blog

Inspiratie voor een culinaire vakantie

Onze keukenteams staan klaar om u een ultieme smaak beleving te bezorgen. Proef lokale producten uit het seizoen en geniet van bijzondere smaken. Wij inspireren u graag voor een culinair verblijf bij Bilderberg Hotels.

Lees de blog

Valentijnsverhalen

Binnenkort is het weer Valentijn, de dag van de liefde. En wat is er romantischer dan je geliefde verrassen met een overnachting in een authentiek kasteel, op een prachtig landgoed of in een geweldige stad?

Lees de blog

Het aspergeseizoen is weer begonnen

Lees hier een culinair recept van onze eigen chef, wat u thuis klaar kunt maken. Speciaal voor het seizoen van het 'witte goud'. Tover uw eigen keuken om tot restaurant en verras uw gasten met een heerlijk aspergemenu.

Lees de blog

Zakelijke blogs

In onze zakelijke blogs delen wij nuttige tips, inspirerende interviews en boeiende verhalen. Denk aan handige out-of-office guides en het verhaal achter de Bilderbergconferentie. Bent u benieuwd? Klik op de button en lees alle zakelijke blogs.

Over Bilderberg Hotels

Onze hotels

Bilderberg heeft 12 hotels in Nederland en Duitsland op unieke locaties; midden in een bruisende stad of verscholen in de natuur. Bent u benieuwd naar onze hotels of zoekt u een hotel dat bij u past? Klik op de button en bekijk onze hotels.

Bekijk hotels

Onze arrangementen

Op zoek naar een hotel arrangement? Bilderberg biedt u een ruime keuze aan hotel arrangementen voor een weekend weg of kleine vakantie in eigen land. Door de ruime keuze is er altijd een arrangement dat bij u past!

Bekijk arrangementen

Bilderberg Cadeaucard

Wilt u iemand een goed vooruitzicht geven? Een Bilderberg Cadeaucard is het perfecte cadeau voor dierbaren en relaties. U heeft de keuze uit een vrij op te waarderen bedrag of een compleet arrangement.

Bestel Cadeaucard

Voordelen van Bilderberg

Reserveren doet u eenvoudig online. Heeft u een vraag over onze arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

  • Ruimste kamerkeuze
  • Beste prijsgarantie
  • Speciale wensen en verzoeken
  • Complete hotelarrangementen
  • De beste annuleringsvoorwaarden

Neem contact op