Ontdek het vernieuwde ontbijtbuffet van Bilderberg

Alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd

Deel deze pagina

Ons ontbijt wordt al jarenlang door onze gasten gewaardeerd met een 9. En toch vinden we dat het beter kan. Zonder in te leveren op kwaliteit wilden we stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. De afgelopen maanden zijn 125 ontbijtproducten zorgvuldig geëvalueerd en waar nodig vervangen door duurzame(re) keuzes. Zo zijn mono verpakkingen afgeschaft, duurzame(re) ingrediënten toegevoegd en is kritisch gekeken naar afvalbeheer en voedselverspilling. Na een geslaagde proef in het Bilderberg Garden Hotel kunnen gasten vanaf juni in alle hotels genieten van het nieuwe Bilderberg onbtijt. 

Wat er op het ontbijtbuffet te vinden is? Gasten zien duidelijk dat we geen mono verpakkingen meer gebruiken. Zo wordt boter in een vloot gepresenteerd, ontbijtkoek in blik en hagelslag en pindakaas in een pot. We zijn nieuwe samenwerkingen gestart met partners zoals het Vlaamsch Broodhuys en TLANT, die eerlijke duurzame producten aanbieden en werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast hebben we plantaardige alternatieven toegevoegd als haver-, soja- en amandelmelk en schenken we hoogwaardige duurzame Lavazza Alteco Organic koffie en verse, onvermengde thee uit blik van Dilmah uit Sri Lanka. Het vernieuwde ontbijtbuffet sluit perfect aan bij de doelstellingen van Bewust Bilderberg; acht uitdagende doelstellingen om bij te dragen aan een duurzame wereld. Eén van deze doelstellingen heeft betrekking op eten en drinken. Een onderwerp dat ons aan het hart ligt en waarmee we als hotelgroep hét verschil kunnen maken. De eerste reacties op het vernieuwde ontbijt zijn ontzettend positief. 

“Gasten geven aan dat het aanbod in brood ontzettend divers is en het brood écht anders is dan anders. Daarnaast zien gasten echt dat er minder wordt weggegooid en dat wordt gewaardeerd. Heel fijn om terug te horen!”

Met behulp van Orbisk, een systeem wat inzicht geeft in onze voedselverspilling, werd duidelijk dat het product met de meeste verspilling in de hotels brood is. En daar wist Steve Sykes, chef van het onlangs gerenoveerde Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn, een oplossing voor. Met zijn roots in Engeland vroeg hij aan zijn moeder het recept van haar Breadpudding. Een geliefd recept in Engeland met als hoofdbestanddeel; oud brood. Steve's Mums Breadpudding proef je straks in alle hotels. 

 

De reacties op de Breadpudding van mijn moeder waren overweldigend. Onze gasten vinden het lekker en worden geïnspireerd. We hebben nu geen enkele waste meer op het gebied van brood. En dat is dan weer een uitkomst voor ons als keukenteam.

Steve SykesChef Restaurant Kingstreet

             Bilderberg de Keizerskroon Aspergegerechten en Steve Sykes 43.jpg

De naam Bewust Bilderberg is niet zomaar gekozen. Wij willen bij onszelf én onze gasten bewustzijn creëren. 'Het is dan ook extra bijzonder om nu van gasten terug te krijgen dat ze bewuster keuzes maken. Eén van de gasten gaf aan minder boter te pakken, en vaker te lopen. Mooi om te zien dat wij dankzij onze presentatie van het buffet dit kunnen overbrengen naar de gast.' Alsdus Sykes.

'Verder ontvangt het team complimenten over dat wij rekening houden met dieetwensen die steeds vaker voorkomen. Denk aan veganistische boter en cheddar, vegetarische worstjes en de soja-, haver-, en amandel- melkproducten. Eerder ervaarden gasten een extra obstakel om te vragen naar dit soort producten, maar nu het standaard op het buffet ligt voelen zij zich meer op hun gemak.'

Verder lezen over duurzaamheid bij Bilderberg?

BEWUST BILDERBERG 
Bekijk onze duurzaamheidsraporttage. We richten ons op drie thema’s: onze gasten, onze planeet en onze mensen. Deze thema's hebben we onderverdeeld in acht doelstellingen, waaronder:

 • Eten en drinken
 • Verantwoord inkopen
 • Afval en recycling
 • Duurzaam bewustzijn

Meer informatie

Kom het Bilderberg Ontbijt proeven