Grand Hotel Wientjes Omgeving

Overal zijn er sporen terug te vinden van het rijke verleden. Zwolle was vroeger een machtige Hanzestad en dat is tot op de dag van vandaag te zien. Dit maakt het heerlijk en sfeervol vertoeven tijdens een bezoek aan het bruisende Zwolle. Een stad waar authentieke en historische panden één en al sfeer creëren. In deze stad bent u aan het juiste adres om gezellig te winkelen. In Zwolle zijn honderden verschillende winkels te vinden, van grote namen tot kleine speciaalzaken en boetieks. Dit maakt Zwolle tot de meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Ook het aanbod aan culturele activiteiten is verrassend. Van theaters en beeldende kunst tot beroemde musea. Na een indrukwekkende dag kunt u heerlijk culinair eten in één van de talloze restaurants.

Bezienswaardigheden

De "must-sees" voor een bezoek aan Zwolle

1. Ijsselhallen

Op zoek naar indrukwekkende evenementen tijdens uw verblijf? De IJsselhallen in Zwolle is dé uitgelezen locatie om grote beurzen of spectaculaire evenementen te bewonderen. Allen even divers en uiteenlopend. Van de befaamde Vakbeurs en autobeurzen tot de grootste muziekfestivals, elk moment van het jaar is er in de IJsselhallen wel wat anders te beleven. Voor een gezellige dag of avond uit met uw gezin of samen, bent u bij de IJsselhallen aan het juiste adres!

2. Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel Nederlands Venetië genoemd. Het dorp met ongeveer drie duizend inwoners is uniek in Nederland: heel veel water, boogbruggetjes en vonders. Hierdoor ontstaan verschillende eilandjes waar de huizen op staan. Deze 18e en 19e eeuwse boerderijen liggen verscholen tussen bomen en houten bruggen, wat het best te bewonderen is tijdens een vaartocht. Ideaal voor een rustgevende dag uit op een fluisterboot.

3. Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle is een themapark in Zwolle en laat u teruggaan in de tijd naar de periode van de dinosauriërs. In het park zijn binnen en buitenspeeltuigen en nagebouwde dino's. Het hele park staat in het teken van dino's. Kinderen onder 14 jaar zullen versteld staan!

Activiteiten

die het bezoeken waard zijn

Winkelen in Zwolle

Door de sfeervolle historische panden en karakteristieke gebouwen, is het sfeervol shoppen in Zwolle. De stad heeft een uitgebreid winkelgebied met een groot aanbod aan winkels, boetieks en horecagelegenheid. De stad bestaat uit verschillende kleine straatjes met de bekende winkels en kleinere speciaalzaken. Tijdens het winkelen zullen veel monumentale gebouwen te bewonderen zijn. Dit maakt de binnenstad van Zwolle een hele beleving en de perfecte stad voor een dagje uit.

Verschillende musea

Voor een culturele uitstap kunt u verschillende bekende musea bezoeken. Zo kunt u een omvangrijke collectie beeldende kunst en de kunstcollectie van de Provincie Overijssel bewonderen in Museum de Fundatie. Om meer te weten te komen over de cultuurhistorie van Zwolle kunt u een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum in Zwolle. Dit museum heeft een oud en een nieuw gedeelte. Het contrast tussen deze twee bouwstijlen is al een bezienswaardigheid!

Ijsbeelden festival

Van 17 december tot en met 5 maart 2023 staat het Ijsbeelden Festival weer in Zwolle. Een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar zwolle waar ze in een 1200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 700.000 kilo sneeuw en ijs. Het thema "What a Wonderful World" wordt uitgebeeld in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. "Special effects" met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer.

Natuur

Prachtige omgeving rondom het hotel

Sassenpoort Zwolle

De stadspoort in Zwolle genaamd Sassenpoort werd begin 15e eeuw gebouwd en had als primaire functie het verdedigen van de stad. Later is het uitgegroeid tot een monument en het behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg! Een bijzonder monument dat u zeker niet mag missen.

Park de Wezenlanden

Park de Wezenlanden in Zwolle wordt het drukst bezochte park van Zwolle genoemd. Dit is niet zonder reden: Elk jaar op 5 mei dient het park als festivalterrein voor Bevrijdingsfestival Overijssel. Dit is het drukst bezochte bevrijdingsfestival van Nederland met meer dan 150.000 bezoekers. Verder is het park uitermate geschikt voor een wandeling en/of fietstocht buiten het festivalseizoen.

Het Engelse Werk

Aan de rand van de Hanzestad Zwolle ligt een schitterend park ´Het Engelse Werk´. Dit park heeft zijn naam gekregen in de rijke historie van Zwolle en is een begrip voor de Zwollenaar. Met prachtige uitzichten over de oude IJsselbrug en uitgestrekte landschappen kunt u hier schitterend wandelen of fietsen.

Grand Hotel Wientjes

Grand Hotel Wientjes is als hotel in Zwolle en omstreken een begrip. De voormalige burgemeesterswoning is niet alleen al 90 jaar een heerlijk hotel om te verblijven tijdens een bezoek aan de stad, het is dankzij haar centrale ligging en persoonlijke aandacht ook een ontmoetingsplek voor Zwolle.

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u tips en aanbevelingen? We helpen u graag verder met het plannen van uw bezoek aan Grand Hotel Wientjes. Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon op +31 (0)38 425 42 54

  • Middenin het centrum
  • Mix van cultuur, natuur en winkelen
  • Een bekende Hanzestad

Contact

Contact en bereikbaarheid

Contact

Grand Hotel Wientjes
Stationsweg 7 
8011 CZ Zwolle

Telefoon: +31 (0)38 425 42 54
E-mail: wientjes@bilderberg.nl

Bereikbaarheid

Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bij Station Zwolle volgt u het bord met 'uitgang richting centrum'. Vervolgens loopt u de stationsweg op. Na 130 meter vindt u het hotel aan uw rechterzijde.