Omgeving Grand Hotel Wientjes

Bezoek deze sfeervolle Hanzestad

Zwolle ademt één en al sfeer uit, met prachtige en sfeervolle historische panden in de binnenstad. Overal zijn sporen terug te vinden van het rijke verleden. Zwolle was vroeger een machtige Hanzestad en dat is tot op de dag van vandaag te zien. Dit maakt het heerlijk en sfeervol vertoeven tijdens een bezoek aan het bruisende Zwolle.

Ontdek het levendige Zwolle

Een bruisende stad waar authentieke en historische panden één en al sfeer creëren. In deze stad bent u aan het juiste adres om gezellig te winkelen. In Zwolle zijn honderden verschillende winkels te vinden, van grote namen tot kleine speciaalzaken en boetieks. Dit maakt Zwolle tot de meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Ook het aanbod aan culturele activiteiten is verrassend. Van theaters en beeldende kunst tot beroemde musea. Na een indrukwekkende dag kunt u heerlijk culinair eten in één van de talloze restaurants.

Activiteiten en bezienswaardigheden

IJsselhallen

Op zoek naar indrukwekkende evenementen? IJsselhallen Zwolle is dé locatie om grote beurzen of spectaculaire evenementen te bewonderen. Allen even divers en uiteenlopend. Van de befaamde Vakbeurs en autobeurzen tot de grootste muziekfestivals, elk moment van het jaar is er in de IJsselhallen wat te beleven. Voor een gezellige dag of avond uit, bent u bij de IJsselhallen aan het juiste adres!

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel Nederlands Venetië genoemd. Het dorp met een kleine drie duizend inwoners is uniek in Nederland: heel veel water, boogbruggetjes en vonders. Hierdoor ontstaan verschillende eilandjes waar de huizen op staan. Deze 18e en 19e eeuwse boerderijen liggen verscholen tussen bomen en houten bruggen, wat het best te bewonderen is tijdens een vaartocht. Ideaal voor een rustgevende dag uit.

Musea

Voor een culturele uitstap kunt u verschillende bekende musea bezoeken. Zo kunt u een omvangrijke collectie beeldende kunst en de kunstcollectie van de Provincie Overijssel bewonderen in Museum de Fundatie. Om meer te weten te komen over de cultuurhistorie van Zwolle kunt u een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum in Zwolle. Dit museum heeft een oud en een nieuw gedeelte. Het contrast tussen deze twee bouwstijlen is al een bezienswaardigheid!

Winkelen in Zwolle

Door de sfeervolle historische panden en karakteristieke gebouwen, is het sfeervol shoppen in Zwolle. De stad heeft een uitgebreid winkelgebied met een groot aanbod aan winkels, boetieks en horecagelegenheid. De stad bestaat uit verschillende kleine straatjes met de bekende winkels en kleinere speciaalzaken. Tijdens het winkelen zullen veel monumentale gebouwen te bewonderen zijn. Dit maakt de binnenstad van Zwolle een hele beleving en de perfecte stad voor een dagje uit.