Zo plannen jullie het perfecte vriendenweekend

Top 3 bestemmingen voor een vriendenweekend in Nederland

Deel deze pagina

Geen enkele vriendengroep is hetzelfde. Daarom kan het plannen van een vriendenweekend al een avontuur op zich zijn. Een datum prikken, een bestemming kiezen en dan nog bedenken wat jullie allemaal gaan doen. Wij helpen jullie graag met stap 2 en 3. In deze blog nemen we jullie mee naar drie prachtige plekken in Nederland: Zwolle, Venlo en Garderen. Elke plek heeft zijn eigen charme en unieke activiteiten. Lees snel verder voor alle tips voor een weekend weg in eigen land! 

De veluwe: Avontuur en actie

De Veluwe is dé bestemming voor de avontuurlijke vriendengroep. Met zijn prachtige landschappen en diverse mogelijkheden voor outdoor activiteiten, is deze plek ideaal voor een actief weekend weg. Op de Veluwe ligt Résidence Groot Heideborgh, in Garderen. Het perfecte rustpunt na een dag vol inspanning.  

Ontdek de Veluwe 
De Veluwe is prachtig! Ga cruisen met een E-chopper of verken de natuur per mountainbike of elektrische loopfiets. Bij De Veluwe Specialist is er altijd wel een optie die bij jullie vriendengroep past. 

De hoogte in 
Voor deze activiteit moeten jullie geen last van hoogtevrees hebben. Midden in de bossen vindt u Klimbos Garderen. Met een hoogte van 25 meter, is dit een van de hoogste klimparcours van Nederland.  

High beer 
Na alle inspanning is het tijd voor ontspanning. Bij ’t Genot van Garderen kun genieten van een gezellige high beer. Zijn jullie geen bierliefhebbers? Geen probleem. Hier kunt u ook terecht voor een high wine of high tea! 

 

Venlo: Cultuur en Natuur

Gelegen aan de Maas, biedt Venlo een mix van cultuur en prachtige natuur. Hotel De Bovenste Molen is het startpunt van jullie weekend weg. Gelegen in ‘T Joamerdal is het ideaal voor vrienden die houden van zowel stadsleven als buitenactiviteiten. 

Museum van Bommel van Dam 
Dit museum voor moderne kunst heeft een indrukwekkende collectie en organiseert regelmatig interessante tentoonstellingen. 

Kasteeltuinen Arcen 
Kasteeltuinen Arcen biedt diverse thematuinen, een eeuwenoud kasteel en waterpartijen. Een ontspannen wandeling door dit prachtige park is een perfecte combinatie tussen cultuur en natuur.

Nationaal Park De Maasduinen 
Na het culturele programma is het tijd voor wat natuur. Rijd naar het nabijgelegen Nationaal Park De Maasduinen, een prachtig natuurgebied met zandduinen, heidevelden en bossen. Huur fietsen en verken de goed gemarkeerde fietspaden, of maak een ontspannen wandeling en geniet van de rust en de natuur. 

Dineren bij WOODZ 
Na het verkennen van de omgeving is het in de avond tijd voor een heerlijk diner bij WOODZ. Het restaurant heeft de naam te danken aan de locatie in het bosrijke gebied ’t Jaomerdal. De keuken focust zich op stoere en regionale gerechten. Daarnaast biedt het brede assortiment aan bieren de mogelijkheid tot mooie bier-spijscombinaties. 

Zwolle: Historie en Gezelligheid

Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, is een stad die historie ademt. Maar naast de prachtige oude gebouwen, biedt de stad ook een bruisende sfeer met veel gezellige cafés en restaurants. Tijdens jullie vriendenweekend overnachten jullie in Grand Hotel Wientjes. Een hotel dat net zo veel gezelligheid en historie met zich meedraagt als de stad Zwolle zelf. 

Stadswandeling 
Leer Zwolle kennen tijdens een stadswandeling. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Zwolle een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse politieke geschiedenis? Tijdens de wandeling zullen jullie iconische bezienswaardigheden tegenkomen, zoals de Sassenpoort, de prachtige Peperbus en het statige Stadhuis. Je leert ook over de invloedrijke rol die Zwolle heeft gespeeld in de Nederlandse politiek en hoe de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Walking Dinner 
Niet kunnen kiezen tussen een stadswandeling of een diner? Combineer beiden tijdens een walking diner. Tijdens deze unieke ervaring wandelen door de mooiste delen van de stad, terwijl er onderweg genoten wordt van heerlijke gerechten bij verschillende restaurants. 

Rondvaart 
Geniet van deze Hanzestad vanaf het water en vaar over de grachten. Mag het iets actiever? Suppen kan natuurlijk ook! 

Escape room 
Het spelen van een escape room is een goede manier om jullie vriendschap te testen. Bij The Great Escape kunnen jullie kiezen uit maar liefst vijf verschillende kamers. Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen? 

Vriendenweekend in eigen land

Geniet van een voordelig verblijf van 3 of meer nachten