De smaak van de lente

3x voorjaar in uw glas

Deel deze pagina

Met het ‘Vier de Lente’ Arrangement geniet u van een heerlijk aperitief. Maar welke wijn past nou perfect bij het voorjaar? Vinoloog en wijnliefhebber Frans van de Laak deelt graag 3 seizoenstips van onze wijnkaart met u.

Een frisse Picpoul de Pinet

Mijn wijnadvies om dit jaar de lente te verwelkomen is Picpoul de Pinet. Alleen de naam al. Als ik die uitspreek gaat de zon schijnen in mijn hoofd. Het klinkt en drinkt als de lente. Heerlijke witte wijn met een ziltige twist, want de druiven groeien niet ver van de Middellandse zee. Een perfect match daarom met oesters, mosselen of ander lekkers uit de zee.

Made In Provence

Uiteraard zit er meer lekkers in ons vat om de lente te vieren: Rosé bijvoorbeeld; witte wijn met een blos, wat een genot in de prille lentezon. Mag ik u een glas MIP rosé serveren? Deze frisse kwaliteitsrosé uit Zuid-Frankrijk (Made In Provence) combineert prachtig met een frisse salade op een zonovergoten terras. Als dat niet als de lente klinkt, dan weet ik het niet meer.

Bruisende lente

Maar dé lentewijn, is voor mij toch echt Champagne. Al die bubbels die roepen om aandacht van onze smaakpapillen, wat een feest. Gun uzelf en uw geliefden een fles Champagne op een zonnige dag om de lente én het leven te vieren. Laurent-Perrier Cuvée Brut bijvoorbeeld. Vol, fris en feestelijk tegelijk. Ik wens u een bruisende lente toe. Santé!

is General Manager van Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn. Daarnaast is hij ook vinoloog en fervent wijnliefhebber.

Frans van de LaakGeneral Manager Hotel De Keizerskroon

             Frans van de Laak - Hotel De Keizerskroon.png

Kies één van de geliefde arrangementen

Kom deze lente genieten bij Bilderberg met één van onze arrangementen

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Reserveren doet u eenvoudig online. Heeft u een vraag over arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

 • Beste prijsgarantie
 • Geen reserveringskosten
 • Gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst
 • Geen creditcard nodig - u betaalt pas in het hotel

Neem contact op