10x winterse tips voor uw verblijf bij Kasteel Vaalsbroek

Inclusief de alom bekende attracties van Zuid-Limburg én verrassende onontdekte plekken

Deel deze pagina

Welkom bij Kasteel Vaalsbroek. Hier in Vaals, staat gezelligheid en warmte deze winter centraal. Het hotel is gelegen in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap, dichtbij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Kom na een dag genieten in stad of natuur, heerlijk ontspannen in ons Spa & Wellness Centre Vaalsbroek. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

10x onze tips

1. Boscafé 'T Hijgend Hert
Tip van onze collega's: Al sinds 1933 bestaat dit bijzondere boscafé. ’T Hijgend Hert groeide rap en nu is het de “enige berghut van Nederland”. U kunt hier nu terecht voor een heerlijk glas speciaalbier, goede lunch of diner.

2. Wijndomein St. Martinus
Benieuwd naar wijngaarden en nieuwsgierig naar het productieproces achter een fles wijn? Bezoek dan wijndomein St. Martinus, voor een rondleiding in de spectaculaire, energie neutrale wijnkelder met maar liefst drie verdiepingen onder de grond. 

3. Abdij St. Benedictusberg in Mamelis
Een imposant klooster, hooggelegen in een berghelling langs de doorgaande weg van Maastricht naar Vaals. De Monniken leven hier nog steeds volgens de Regel van Sint Benedictus.

4. Glasblazerij Gerardo Cardinale
Kom alles te weten over glasblazen en breng een bezoek aan de glasblazerij, het glasmuseum en galerie. Tijdens een interactieve demonstratie laat glasblazer Gerardo Cardinale het proces van glasblazen stap voor stap zien. 

5. De Siegfriedlinie
Bijna 80 jaar geleden werden Vaals en andere delen van Zuid-Limburg door het Amerikaanse leger bevrijd van de Duitse bezetter. Voor de aanvang van de Tweede wereldoorlog, in 1936, liet Hitler de zogenaamde Siegfriedlinie aanleggen. Een gigantische verdedigingslinie die de Duitsers zelf de “Westwall” noemden die Duitsland moest beschermen tegen de vijand.

6. De Miljoenenlijn
De Miljoenenlijn is een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Stap in de meer dan 100 jaar oude stoomtrein en beleef een onvergetelijke reis terug in de tijd.

7. HopOn HopOff CityTour Aachen
De circa 2 uur durende stadsrondrit gaat vanuit Vaals of het Drielandenpunt door en rondom het centrum van Aken. U kunt de hele stadsrondrit meerijden of u stapt uit bij een van de bushalteplaatsen om bezienswaardigheden zoals de Dom, het Rathaus en de Elisenbrunnen te bezichtigen. Vervolgens kunt u weer instappen om de tour te vervolgen. 

8. Grotbiken
Grotbiken diep onder de grond in de Sibbergroeve ? Samen op ontdekkingstocht in het mystieke gangenstelsel. Of kies voor de Grotklautertocht. Een klimmend avontuur op en onder de enige hoogteburcht van Nederland. 

9. De Amerikaanse begraafplaats Margraten
Indrukwekkend en mooi tegelijk is de prachtig gelegen Amerikaanse begraafplaats in Margraten, langs de rijksweg tussen Maastricht en Vaals.

10. Gulpener Bierbrouwerij
Deze familiebrouwerij bestaat al sinds 1825. Dagelijks geopend voor rondleidingen, 16 bieren van de tap, lokale keuken, High beer en er is ook een bierwinkel. 

Kies één van de geliefde arrangementen

Kom deze winter genieten bij Bilderberg met één van onze winterse arrangementen

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Reserveren doet u eenvorudig online. Heeft u een vraag over arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

  • Beste prijsgarantie
  • Geen reserveringskosten
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst
  • Geen creditcard nodig - u betaalt pas in het hotel

Neem contact op