Met deze 5 tips wordt u wijzer over wijn

Hoe kiest u een goede wijn? Vinoloog en General Manager Frans van de Laak vertelt!

Deel deze pagina

In onze wijnkaart vindt u een prachtige selectie aan wijnen uit de nieuwe en oude wereld. Van wit tot rood. Van aperitief tot dessert. Van klassiekers uit de Franse Bourgogne tot verrassingen uit het Amerikaanse Californië. Het mooie is; er bestaan geen verkeerde keuzes. Kunt u toch wat advies gebruiken? Lees de tips van onze vinoloog in deze blog.

1. MET DE HUISWIJN ZIT U ALTIJD GOED
Met onze selectie aan huiswijnen kunt u geen misser maken. De huiswijnen zijn niet voor niets ons visitekaartje. Een goed begin van uw diner, maar ook geschikt om de hele avond van te genieten.

2. ELKE GANG EEN NIEUW GLAS WIJN
Veel wijnen zijn per glas te bestellen. Dus wilt u dat de wijn perfect aansluit bij uw gerecht, laat u dan verrassen door een passend arrangement met per gang een nieuw glas wijn. Ga voor een ultieme smaakbeleving én entertainment. Laat u adviseren, want als wijn een gerecht complementeert, wordt één plus één drie.

3. ONGESTOORD GENIETEN VAN UW EIGEN FAVORIET
Liever voluit van uw gezelschap genieten zonder tussendoor na te hoeven denken over een passende wijn? Bestel dan niet per glas, maar per fles. We hebben een prachtige selectie aan huiswijn, witte wijn, rosé en rode wijn. Plus natuurlijk onze bijzondere wijnen voor de echte liefhebbers. Laat u adviseren of kies een eigen favoriet.

“1 + 1 = 3 met de mooiste wijn-spijscombinaties”

4. KIES BEWUST
Niet alleen qua smaak valt er van alles te kiezen op deze wijnkaart. Ook wat betreft duurzaamheid. Onze wijnen komen vanuit de hele wereld en daarom zijn er verschillende duurzame classificeringen: regionaal, nationaal of internationaal erkend onder wijnkenners. Om het voor u eenvoudig en overzichtelijk te houden, hebben wij deze wijnen ons Bewust Bilderberg-logo gegeven. Wilt u exact weten welke classificering bij welke wijn hoort? Vraag ons naar de exacte certificering van de wijn van uw keuze.

5. DRINK WAT U LEKKER VINDT
Voor welke druif of welk type wijn u ook kiest; drink vooral wat u lekker vindt. Lastig kiezen? Dan is het advies: begin de avond met een mousserende wijn. Mousserende wijn maakt elk gerecht feestelijk. Kies een volgend glas aan de hand van het seizoen; wit of rosé in het voorjaar, rood in het najaar. Of neem uw gerecht als leidraad: wit en rosé bij lichtere gerechten en smaken, rood als tegenhanger van zwaardere gerechten. Bij twijfel: vraag ons om advies.

Meer inspiratie

Laat u zich graag inspireren voor uw verblijf bij Bilderberg? Goed nieuws; er zijn nog meer artikelen die u kunt lezen! Zo inspireren wij u graag met 25 tips voor een verblijf op de Veluwe met de kids of kunt u lezen over het vernieuwde ontbijtbuffet. Benieuwd? Klik op de button en bekijk alle blogs.

  • Inspiratie voor uw verblijf
  • Introducties van nieuwe concepten
  • Ervaringen van gasten
  • Interessante verhalen uit de hotels

Bekijk alle blogs