Vier de komst van de zomer met Midzomer

Een moment dat gevierd mag worden!

Deel deze pagina

We genieten van vroeg daglicht en laat invallende schemering. Op de langste dag van het jaar is er een magisch moment waarop de zon op haar hoogste punt staat en de dag eindeloos lijkt te duren. Overal ter wereld wordt dit bijzondere fenomeen al eeuwenlang gevierd met allerlei tradities en feesten. In deze blog duiken we in de betekenis en vieringen van deze dag. Eén ding is zeker: Midzomer is een moment dat gevierd mag worden!

“Op de langste dag van het jaar is er een magisch moment waarop de zon op haar hoogste punt staat en de dag eindeloos lijkt te duren.”

Eén van de bekendste plekken waar de langste dag van het jaar wordt gevierd is Zweden; tijdens Midsommar. Het is een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. In Scandinavië wordt het vanwege de middernachtzon dan amper donker en hangt er magie in de lucht. De dag wordt gevierd met dans, heerlijk eten en het dragen van bloemenkransen. Prachtig om te zien!

Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt Midzomer gevierd. Mensen verzamelen zich bij Stonehenge om gezamenlijk de zonsopgang te aanschouwen. Een bijzonder moment, aangezien het licht van de zon perfect uitlijnt met de 'Heel Stone'.

MIDZOMER ARRANGEMENT

Geniet van twee overnachtingen inclusief ontbijt in één van de 11 prachtig gelegen hotels. Ontspan volledig op een zonnig terras met een verfrissende cocktail en ontspan met een Rituals verwenpakket. Kies uit Veluwe, Limburg of een bruisende stad.

  • Keuze uit 11 hotels
  • 2x Overnachting met ontbijt
  • Dinervoucher t.w.v. € 25,-
  • Rituals zomerpakket & zomercocktail

BOEK NU

In Nederland noemen we deze bijzondere dag ook wel de Zomerzonnewende. Gewoonlijk valt de langste dag van het jaar op 21 juni, maar tijdens een schrikkeljaar verschuift deze naar 20 juni.

Bij Bilderberg is het deze zomer, iedere dag Midzomer. Want met elf bijzondere bestemmingen voelt het bij Bilderberg elke dag als een midzomer. Zo'n dag waarvan je wil dat er geen einde aan komt. Genieten van een goed boek op het terras, 's avonds heerlijk buiten dineren om daarna nog urenlang door te praten. De dagen zijn tenslotte lang genoeg.

Over Bilderberg
Onze hotels bevinden zich op schitterende locaties door heel Nederland en in Duitsland. Midden in het hart van bruisende steden en verscholen in de natuur met volop rust en ruimte. Waar we u ook mogen verwelkomen, iedere locatie staat garant voor een unieke ervaring

Kies uw hotel