20x Tips: Eropuit in Scheveningen en Den Haag met de kids

De kinderen zullen het met u eens zijn; in Scheveningen is er zoveel te beleven!

Deel deze pagina

De dagen worden langer en de zon begint te schijnen, tijd om eropuit te gaan met het gezin! Bilderberg Europa Hotel Scheveningen ligt naast Het Zwarte Pad, waar tramlijn 9 eindigt en het eindeloze strand en duinengebied begint. Maar er is meer dan strand en zee, want binnen 10 minuten sta in Den Haag; de stad van vrede en recht. Het alom bekende Madurodam of Sea Life staan vast op de wensenlijst, maar vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Legoland, Panorama Mesdag of het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De kinderen zullen het met u eens zijn; in Scheveningen is er zoveel te beleven!

Attracties en activiteiten

1. Theatermagie
Vanaf 31 mei kunt u de betoverende Musical Disney's Frozen bewonderen in het AFAS Circustheater Scheveningen. Europa Hotel Scheveningen beschikt over drie Frozen Arrangementen. Duik volledig in de magie van Frozen en maak uw verblijf onvergetelijk door te overnachten in een Frozen themakamer!

2. Legoland aan zee
Van een spannende 4D-bioscoopervaring tot bouw- en speelzones, en zelfs een miniatuurversie van Den Haag en Scheveningen. Dit is te beleven in het Legoland® Discovery Centre, een indoor attractie boordevol avontuur voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

3. Skyview de Pier
Een trip naar Skyview the Pier kan niet ontbreken tijdens een bezoek aan Scheveningen. Stap in het 50 meter hoge reuzenrad voor een vlucht van 12 tot 15 minuten en geniet van het prachtige uitzicht over zee, strand en skyline van Den Haag.

4. De Hollandse Meesters
Springen in de enorme sterrenballenbak onder de Sterrennacht of zwieren aan de parels van het Meisje met de Parel. Dat kan bij de attractie Hollandse Meesters van Madurodam. 

5. Rondvaart Den Haag
Een andere manier om Den Haag te ontdekken is vanaf het water. In een tocht van anderhalf uur deelt de gids vol enthousiasme verhalen over Den Haag en haar bezienswaardigheden.

Musea Scheveningen & Den Haag

6. Muzee Scheveningen
Reis terug in de tijd in dit museum en ontdek hoe Scheveningen van een klein vissersdorp is uitgegroeid tot een levendige badplaats. Verken de wereld boven én onder de zeespiegel en bekijk een uitgebreide collectie objecten uit de visserij en het dagelijks leven.

7. Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum
Beleef en creëer onvergetelijke verhalen in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Een geweldige ervaring voor zowel kinderen als volwassenen. In het museum zijn allerlei tentoonstellingen voor verschillende leeftijden. Kinderen tot 6 jaar stappen in de wereld van Kikker en voor de oudere kinderen is er een grappige tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt.  

8. Museon-Omniversum
Bij Museon-Omniversum staat de aarde, de mens en een duurzame toekomst centraal. Het is een toffe en leerzame ervaring voor jong en oud. Haal een ticket en beleef een spectaculaire grootbeeldfilm en ontdek alle interactieve exposities, themazalen, labs en activiteiten. 

9. Escher in het paleis
Laat kinderen kennismaken met de optische illusies en onmogelijke taferelen van Escher. Het museum is interactief. Tijdens een speurtocht leren ze de prenten en technieken van deze meester kennen. Na het bezoek aan dit museum maken de kids zelf kunst als deze Nederlandse Kunstenaar.

10. Haags Historisch Museum
In dit museum komen kunst, cultuur en geschiedenis samen. Kinderen kunnen op ontdekking gaan en op een leuke, interactieve manier kennis maken met de geschiedenis van Den Haag. In het weekend en tijdens schoolvakanties kunnen ze in de Salon hun creativiteit kwijt door te kleuren, films kijken over het jaar 1900 en verschillende spellen spelen. Ook de Ontdekzolder is dan open waar ze de ‘verdwenen geluiden quiz’ kunnen doen.

Buiten spelen

11. Westbroekpark
Gelegen in het mooie Westbroekpark in Scheveningen, biedt deze speeltuin veel plezier. Met een klimkasteel, schommels, een kabelbaan en zelfs een schip om op te spelen. Na afloop kunt u heerlijk aan het water genieten van een lunch of borrel.

12. Stadsboerderij ’t Waaygat
Op deze boerderij zijn kinderen welkom om de dieren te aaien en te knuffelen. Ze mogen bijvoorbeeld helpen met het borstelen of voeren. Op de boerderij wandelen koeien, schapen, cavia's en schapen rond. Voor de kleinste kinderen is er een speeltuin aanwezig.

13. Zuiderpark
Het Zuiderpark is een echt speelparadijs voor kinderen. Dit stadspark biedt verschillende speeltuinen, een kinderboerderij en zelfs een natuurspeelplaats genaamd 'Zuiderpret'. Urenlang spelen met water, zand en modder. 

14. Het Apenbos
Het Apenbos in Bosjes van Poot is een speeltuin waar kinderen zich als echte apen kunnen uitleven door te slingeren, klimmen en klauteren. Met houten sculpturen van apen, klimtoestellen, klimnetten en touwladders, is er genoeg te doen om hun energie kwijt te kunnen. 

15. Speelbos Robin Hood
In dit speelpark kunnen kinderen hun innerlijke Robin Hood ontdekken. Er is voldoende vermaak voor urenlang speelplezier met diverse toestellen, kabelbanen en klimwanden. Bovendien is het ook een ideale plek om te wandelen of gewoon even te ontspannen.

Eten & drinken

16. La Galleria Boulevard
Een Italiaans restaurant gelegen aan de Boulevard van Scheveningen. Het is gezellige plek en ideaal voor gezinnen. Er is zelfs een speciale hoek voor de kinderen vol leuke spellen. Hier worden de authentieke smaken van Italië tot leven gebracht terwijl de kinderen zich vermaken.

17. Oma Toos
Restaurant Oma Toos biedt een scala aan typisch Nederlandse gerechten, waaronder pannenkoeken, poffertjes, stoofschotels en stamppotten. Gelegen aan de tweede binnenhaven van Scheveningen met een prachtig uitzicht op de jachthaven. Ook is er een ruime speelhoek voor de kinderen en een zonnig terras.

18. El Niño Beachclub
Terwijl de kinderen zich vermaken met zand en leuke speeltoestellen, kunnen ouders ontspannen op het terras met uitzicht. Zo kunt u in alle rust genieten van de zon, met heerlijk eten en drinken voor zowel volwassenen als kinderen. Deze gezellige strandtent ligt aan de boulevard ter hoogte van Sea Life.

19. Pluk! Den Haag
Pluk! Den Haag, verscholen in het groen van recreatiegebied Madestein, is een echte verborgen schat. Ontdek een kleine kinderboerderij en de pluktuin waar kinderen in de zomer zelf fruit kunnen plukken. In de gezellige lunchroom worden de lekkerste taarten en daghappen (met eigen oogst) geserveerd. Terwijl u geniet van een kop koffie, kunnen de kinderen zowel binnen als buiten lekker spelen. 

20. Hudson Restaurant & Events
Bij Hudson kunt u niet alleen heerlijk eten, maar is er ook een fantastisch indoor speelparadijs. Een echt feest voor het hele gezin. Ouders kunnen in alle rust dineren, dankzij het geluidsdichte glas rondom het speelparadijs. Maar dat hoeft nu niet te vertellen aan de kids.

Europa Hotel hét familiehotel

Na het lezen van deze tips ook zo’n zin om Scheveningen en Den Haag met het gezin te ontdekken? Overnacht bij Europa Hotel Scheveningen en maak er een verblijf van om nooit te vergeten.

Kies één van onze arrangementen

Bij Europa Hotel Scheveningen kunt u genieten van een verblijf met bijpassend arrangement