10x winterse tips voor uw verblijf bij Hotel De Keizerskroon

Inclusief de alom bekende attracties van de Veluwe én verrassende onontdekte plekken.

Deel deze pagina

Aan de rand van Apeldoorn, naast het alom bekende Paleis het Loo, ligt Hotel De Keizerskroon. Hier komen natuur, cultuur en stad samen. Als het buiten koud is, is het knus en warm in ons winterhotel. Maak een ontspannende wandeling in de omgeving van, ontspan in het zwembad of geniet in restaurant Kingstreet Restaurant van heerlijke gerechten. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

10x onze tips

1. Paleis Het Loo
Te beginnen bij onze goede buur: Paleis Het Loo, dat op loopafstand ligt vanuit het hotel. Na een grondige renovatie is het weer mogelijk om terug te gaan naar de geschiedenis van de Oranjes. 

2. Café Het Oude Huis
Café Het Oude Huis is een aanrader om te bezoeken aangezien het een populaire plek is om te gaan lunchen. Veel mensen uit Apeldoorn komen hier graag vanwege de uitgebreide kaart en om het gevoel van een klassiek bruin café te ervaren. 

3. CODA
Voor de nodige portie kunst en cultuur, is CODA de perfecte bestemming. In dit modern vormgegeven cultuurhuis staan de woorden beleven en ervaren centraal. CODA is namelijk voorzien van een bibliotheek, archief en een tentoonstellingen museum.

4. Kröller Möller Museum
In het Kröller-Müller Museum is de mooiste Vincent van Gogh collectie ter wereld te zien en topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Door de ligging op de Veluwe is het ook perfect om even lekker tot rust te komen.

5. Vintake Wijn op Maat
Een wijnproeverij met een sommelier van Vintake is nooit standaard. Onze professionele sommeliers zorgen voor een interactieve ervaring waar iedereen enthousiast van wordt.

6. Veluwse Stoomtrein Maatschappij
Een flink eindje terug in de tijd door met de mooiste rijdende stoomtrein van Nederland mee te rijden. De Veluwse Stoomtrein Maatschappij vertrekt vanuit Apeldoorn via Beekbergen, Loenen en Eerbeek naar het station in Dieren, waar aansluitend een boottocht op de IJssel gemaakt wordt.

7. Schouwburg Orpheus 
Het modern vormgegeven Schouwburg Orpheus wordt sinds de opening in 1965 veelvuldig gebruikt voor tal van voorstellingen. Naast het theater en concerthal staat de schouwburg ook bekend als unieke locatie voor congressen en evenementen.

8. Halfrondje Apeldoorn 
Wij kunnen u heel veel over Apeldoorn vertellen, maar wat nou als u het zelf kan zien tijdens een prachtige wandeling? Trek comfortabele schoenen aan, een lekkere jas en bereid u voor op een kleine ontdekkingsreis door Apeldoorn, langs 9 prachtige bezienswaardigheden.

9. Proeflokaal Brouwerij De Vliet
In het ketelhuis van de voormalige Zwitsalfabriek is naast de brouwerijruimte het proeflokaal ingericht. De voormalige laboratoriumruimte is warm ingericht door het gebruik van veel mahoniehout. De 110-jaar oude apothekersbalie, die dienstdoet als bar, valt direct op bij binnenkomst. Proef & beleef het ambacht van het brouwen van bier! 

10. Het Aardhuis
Het historische bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. Wandelen, wild spotten en na afloop een bitterbal bij de borrel? Dat kan bij Eet & Drink Lokaal Aardhuis in Hoog Soeren, een modern ingericht jachtchalet boven op de honderd meter hoge Aardmansberg. Het is heerlijk wandelen in het aangrenzende Aardhuispark met grote kans op het zien van Edelherten en Damherten. Op afspraak kunt u met een natuurgids meewandelen door het park waardoor het lijkt of zelfs de eeuwenoude bomen kunnen praten. 

Kies één van de geliefde arrangementen

Kom deze winter genieten bij Bilderberg met één van onze winterse arrangementen

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Reserveren doet u eenvorudig online. Heeft u een vraag over arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

  • Beste prijsgarantie
  • Geen reserveringskosten
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst
  • Geen creditcard nodig - u betaalt pas in het hotel

Neem contact op