5 inspirerende locaties voor het beste feest ever

Wat maakt een feest een feest? Wat maakt een feest nou tot die onvergetelijke happening die voor altijd in het geheugen gegrift staat? Het antwoord is: het verrassingselement. Denk aan gastvrijheid die als een zachte donsdeken over je heen valt. Denk aan sublieme culinaire ervaringen, aan bijzondere acts en buitengewone activiteiten. En vooral: denk aan een locatie met de wow-factor.

Deel deze pagina

Een goed feest moet aangenaam verrassen, van het begin tot het eind. Het vinden van de perfecte feestlocatie is dus van cruciaal belang. Hier valt of staat alles mee. Om de feestvreugde alvast een beetje aan te wakkeren, laten we je graag kennismaken met zes inspirerende top-of-the-bill feestlocaties voor het beste corporate feest ever!

#1 ’T SPEULD OP DE VELUWE

Je valt van de ene verbazing in de andere…

Midden in de geweldige natuur van de Veluwe, in Garderen, ligt Hotel ´t Speulderbos. De sfeervolle theaterzaal en het grote grasveld voor de deur - lees festivalterrein - zijn slechts enkele van de feestelijke troeven die deze locatie in handen heeft. 

Als het op feesten aankomt, val je bij ´t Speulderbos van de ene verbazing in de andere. Stel je voor: de avond valt, de oprijlaan is sfeervol verlicht met fakkels. Na een warm onthaal in de lobby wordt iedereen van harte welkom geheten in het Grand Café en voorzien van een aperitief. Als iedereen gezellig aan het kletsen is, gaan plotseling de schuifdeuren open. Daarachter blijkt zich een fraai restaurant te bevinden dat voor de gelegenheid extra feestelijk is aangekleed.

Na een overheerlijk diner, dat uiteraard in elke gewenste vorm kan worden gerealiseerd, gaan aan de achterzijde weer een aantal deuren open. Wederom een wow-moment, want wat blijkt? Achter het restaurant bevindt zich theaterzaal ’t Speuld. Het bijzondere aan deze ruimte is dat het plafond naar boven en naar beneden kan, waardoor de feestzaal niet alleen geschikt is voor grote groepen, maar óók voor kleine groepen. Dankzij het podium en de twee showtrappen is de zaal multi-inzetbaar. Of je nu een show, live band of DJ wilt neerzetten; het kan allemaal. Achter het theater wacht nóg een verrassing, want hier bevindt zich de Speuldbar. Deze kan worden ingezet als extra feestruimte, bijvoorbeeld met een silent disco voor mensen met een andere muzieksmaak. Hier vindt ook vaak de gezellige ‘afterparty’ plaats, voor de feestgangers die er geen genoeg van kunnen krijgen.

Bij zomers weer wordt het grote grasveld ingericht als festivalterrein. Het Food Festival concept is bijvoorbeeld een groot succes. Een mooie entree in festivalsfeer, overal lampjes, vuurkorven en fakkels. Veel gezellige plekjes, met zitzakken, hangstoelen, bistrosetjes of picknicktafels, al naar gelang de wensen. Er is voor ieder wat wils, zoals een play area met leuke activiteiten, een cocktailbar, muziek, entertainment en natuurlijk festivalfood in overvloed. De koks bereiden de lekkerste gerechten op de Oklahoma Smoker of op de bijzondere barbecue die in de Piaggo tuktuk is ingebouwd. Eten aan lange tafels in Italiaanse stijl kan natuurlijk ook… Alles kan bij Hotel ’t Speulderbos, als het maar leuk is!

#2 WAAN JE IN HET BUITENLAND OP KASTEEL VAALSBROEK

Ervaar het échte bourgondische gevoel…

Vaals wordt vaak bezongen als ‘het buitenland in eigen land’. Daarmee is geen woord teveel gezegd. Het Limburgse dorp staat bekend om haar prachtige bosrijke natuur met idyllische weggetjes en slingerbochten, haar fraaie ‘on-Nederlandse’ huizen en natuurlijk… het wondermooie Kasteel Vaalsbroek.

Kasteel Vaalsbroek ligt vlakbij het Drielandenpunt. Steden als Aken, Luik en Maastricht liggen naast de deur. Bovendien ligt het kasteel midden in het vriendelijke Limburgse heuvellandschap. Als je érgens het bourgondische gevoel in eigen land kunt beleven, dan is het hier wel.

Limburgers weten hoe belangrijk het is om te genieten van het leven. Goed eten, aandacht voor elkaar en tijd vrijmaken voor ontspanning, dáár gaat het om. De beste dingen ontstaan wanneer je plezier hebt in wat je doet, zo ook bij Kasteel Vaalsbroek. Een authentiek kasteel op een historisch landgoed met een zee aan feestruimtes voor zowel grote als kleine groepen. Denk alleen al aan de indrukwekkende oprijlaan, de prachtige kasteelzaal, het romantische bistro terras aan de waterkant, de sfeervolle tuinen… Tel daar nog eens de heerlijkste lokale gerechten, zoals vlees van het livar varken en de lekkerste wijnen van St. Martinus, en de ongeëvenaarde Limburgse gastvrijheid bij op en dan weet je: dít is de plek voor een onvergetelijk feest.

#3 STADSTUIN VAN PARKHOTEL ROTTERDAM

Het best bewaarde geheim van Rotterdam…

Midden in Rotterdam, in de wereldhavenstad met zijn machtige skyline en moderne architectuur, ligt een parel verborgen. Een stukje rust en groen dat het ontdekken méér dan waard is.

Verscholen achter de statige gevel van het Bilderberg Parkhotel ligt de Stadstuin van dit hotel. Een prachtige stadstuin van 320 vierkante meter die het stadsgewoel voor even naar de achtergrond doet verdwijnen. Wie op zoek is naar een inspirerende plek voor een uniek feest in de randstad: zoek niet verder.

Dit is de perfecte spot voor elk bedrijfsfeest. Groots borrelen, stoer barbecueën, uitgebreid tafelen aan mooi gedekte tafels, live muziek, dansen… bedenk het maar. Het restaurant van het hotel, The Park, serveert de meeste smaakvolle en bijzondere gerechten op topniveau. Chef-kok Richard de Vries en sommelier Jasper Mein zorgen met het team voor culinaire hoogtepunten, of het nu om een lunch, borrel of diner gaat. De Stadstuin van Parkhotel Rotterdam is als een blanco canvas dat je naar eigen wens kunt invullen.

Ook een voordeel: met de 194 hotelkamers is er de mogelijkheid om te overnachten, en de volgende dag vanuit het hotel de stad te verkennen. Of maak een teamdag onvergetelijk door vooraf met een powerboot over de Maas te scheuren, het Museumkwartier te bezoeken of een stadstour te plannen. Het Parkhotel, met haar stadstuin, is een begrensde oase met onbegrensde mogelijkheden. Of, zoals de wereldberoemde Rotterdammer Jules Deelder het ooit verwoordde: “Als je de beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan.”

#4 ITALIAANS FEEST BIJ TRATTORIA ALL APERTO

Op de achtergrond klinkt Italiaanse musica…

Een zomerse dag op de Veluwe. Hotel De Bilderberg in Oosterbeek, vlakbij Arnhem, steekt imposant af tegen het blauw en wit van de lucht. Op de voorgrond een vers gemaaid grasveld, omzoomd door bomen in allerlei groenschakeringen. In het midden een sfeervolle festivaltent met lange tafels vol genietende mensen... 

Van april tot september staat op het landgoed van Hotel De Bilderberg een sfeervolle tent: een geweldige locatie voor een bedrijfsfeest in Italiaanse stijl. Daarmee heeft hét conferentiehotel van Nederland een bijzondere troef in handen.

Stel je voor… lange versierde tafels gevuld met de heerlijkste Italiaanse gerechten, zoals Gnocchi, malse Bavette en natuurlijk Tiramisu, van restaurant Trattoria all Aperto worden ter plekke vers gemaakt en geserveerd om grote borden en planken om samen te delen. De gasten voelen zich zichtbaar ontspannen. De glazen zijn rijkelijk gevuld met de smakelijkste Italiaanse vino. Salute! Op de achtergrond klinkt Italiaanse musica. Schop je schoenen uit, loop lekker met je blote voeten door het gras en laat je meevoeren op het ritme van de muziek…

En wat een verrassing wanneer de kok opeens begint te zingen of wanneer de Italiaanse Marina Francine samen met haar zigeunerviolist prachtige Italiaanse liedjes ten gehore brengt. Italianen hebben genieten tot levenskunst verheven. Gelukkig kunnen we er in Nederland ook wat van. Bij Trattoria all Aperto krijgt het Italiaanse familiediner een hele nieuwe betekenis. Mamma mia! Daar moet je bij zijn.

#5 BUITENPLAATS AAN DE RAND VAN HET BOS

Feel good locatie voor iedereen…

De Buitenplaats is een nieuwe eventlocatie bij Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen. Een uniek evenemententerrein aan de rand van het bos. Dineren in de tent, barbecueën in het bos, loungen bij het water… Bijna alles kan en mag, ongedwongenheid ten top!

Als je aankomt over de lange oprijlaan, langs de schapenweide, voel je al: dit wordt een bijzondere avond. Tussen de bomen door zie je de lichtjes al schijnen en de vuurkorven flakkeren. En je hart maakt een vrolijk sprongetje. De Buitenplaats is een echte feel good locatie.

Op het terrein van 200 vierkante meter zijn verschillende feestelijke plekken gecreëerd. Zo is er bijvoorbeeld een glazen tuinkamer, maar ook een grote stretchtent waar wel 300 personen in passen. De inrichting kan uiteraard naar wens worden aangepast. Er zijn verschillende buitenkeukens en barbecues, waar de koks de heerlijkste gerechten bereiden. Ook zijn er diverse andere knusse buitenplekjes ingericht.

Een feest in dit decor garandeert een relaxte en open sfeer. Er is van alles mogelijk: een festival, een singer/songwriter, silent disco, dj met lounge muziek, allerlei leuke activiteiten en vermaak… Eén ding is in ieder geval zeker, bij De Buitenplaats beleven de gasten de avond van hun leven!

Ontmoet Marieke, regisseur van bijzondere ontmoetingen. Zij maakt elke zakelijke bijeenkomst bijzonder. Dat begint met een simpele vraag: wat is het doel van jouw meeting? Om vervolgens samen een event te maken met impact.


             Marieke Jongbloed 2022 Transparant.png

Meer verhalen