Omgeving Kasteel Vaalsbroek

De prachtige heuvels nodigen uit om heerlijk te wandelen of te fietsen

Glooiende heuvels, groene bossen, uitgestrekte velden; het landschap van Zuid-Limburg doet u even in het buitenland wanen. Vanaf het moment dat u de snelweg afdraait richting Vaals bevindt u zich in een prachtig buitengebied dat uitnodigt om te wandelen of te fietsen. Bezoek het Drielandenpunt of de steden Aken, Maastricht of Valkenburg voor een ultieme combinatie tussen ontspanning en cultuur.

Geniet van de echte Limburgse gastvrijheid

Overnachten op een historisch landgoed? Bilderberg Kasteel Vaalsbroek ligt midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap, vlakbij Aken, Maastricht en het Drielandenpunt. Ontdek de Limburgse gastvrijheid in dit luxe viersterrenhotel met Wellness Centre, culinair restaurant en moderne kamers.

Limburgse heuvellandschap

De omgeving van Kasteel Vaalsbroek doet u even in het buitenland wanen. Het sprookjesachtige landgoed met kasteeltuin is omgeven door schitterende natuur met eindeloze velden, wijngaarden en dichte bossen. Maar Limburg heeft nog veel meer te bieden. Gezellige steden en knusse dorpjes waar u kunt genieten van de Bourgondische gastvrijheid.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt bij Vaals is hét punt waar drie grenzen samenkomen. België, Duitsland en Nederland komen precies hier bij elkaar. Tevens bevindt zich hier ook het hoogste punt van Nederland. Vanaf dit punt kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt om de natuur te verkennen. Het is duidelijk dat het Drielandenpunt een indrukwekkende ervaring zal zijn, die bij een bezoek aan Zuid-Limburg niet gemist kan worden!

Aken

Aken is een prachtige historische stad met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Ook beschikt de stad over een groot aantal winkels van exclusieve boetieks tot grote warenhuizen. De historische ambiance van het oude centrum maakt een dag winkelen in de keizerstad helemaal compleet.

Valkenburg

In het zuidelijkste punt van Zuid-Limburg, verscholen achter de mosgroene heuvels van de Limburgse natuur ligt Valkenburg. Al meer dan 125 is deze stad een trekpleister voor internationale en nationale toeristen, met name door het schitterende landschap dat ook wel "Toscane aan de Geul" genoemd wordt. Aan cultuur is hier ook genoeg te beleven van kastelen tot mergelgrotten en openluchttheaters.

Maastricht

Maastricht is een geliefde stad in Zuid-Limburg. Deze stad, die doorsneden wordt door de Maas en is omringd door het glooiende landschap, laat u even wanen in het buitenland. Geniet van de karakteristieke panden, mooi pleinen en design winkels. Diverse horecagelegenheden en gezellige terrassen. Maastricht biedt het allemaal!

Wijnproeverij

Genieten van heerlijke wijnen? En daarmee ook nog eens uw wijnkennis verbreden? Geniet van een wijnproeverij bij Wijngaard St. Martinus in het nabijgelegen Vijlen. Naast een proeverij, kunt u ook een rondleiding krijgen en een kijkje nemen in de wijnkelder.

Wandelen en fietsen

De prachtige omgeving met glooiende heuvellandschappen nodigt uit voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Tip: koop de fiets en wandelplattegrond bij Kasteel Vaalsbroek met de mooiste routes en tips in de omgeving.

Verbeter uw swing

In de directe omgeving van Kasteel Vaalsbroek vindt u maar liefst zes golfbanen. Om uw swing te oefenen kunt kiezen uit: Henri Chapelle, Rijk van Margraten, Voerendaal, Brunssummerheide en Golfhaus Kambach. Beleef de ultieme combinatie van ontspannen en inspannen. Nadat u uw swing heeft geperfectioneerd, kunt u genieten van een culinair diner!