Kasteel Vaalsbroek Historie

Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Achteraanzicht Kasteel Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Junior Suite Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Lounge Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - (Ontbijt) restaurant De Kruidentuin Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Hotelaanzicht Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Luchtfoto Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Terras bistro Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Video Kasteel Vaalsbroek Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Aanzicht Moretti Paviljoen Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Restaurant In de Oude Watermolen Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Junior Suite Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Bruidssuite Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Badkamer Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Reguliere tweepersoonskamer Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Suite Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Diner Vaalsbroekerhof Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Diner Haardkamer Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Dineropstelling van een Kasteelkamer Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Diner Kruidentuin Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Trouwen in het Moretti Paviljoen Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Meetingruimte Moretti Paviljoen Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Receptie opstelling Vaalsbroekerhof Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Meetingruimte Harles Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Meetingruimte Eschberg Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Meetingruimte Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Zwembad Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Wellness Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Sauna Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Wellness Behandeling Hotel Kasteel Vaalsbroek - Vaals - Fitnessruimte

Ontdek de verhalen achter Kasteel Vaalsbroek en het prachtige landgoed. Het landgoed dateert uit 1420 en heeft een enorme kasteeltuin waar u heerlijk kunt wandelen. Op het landgoed staat tevens een mausoleum met een rijke geschiedenis en ook de oude watermolen (waar het restaurant In de Oude Watermolen van het kasteel naar is vernoemd) draagt een leuk verhaal met zich mee.

De highlights van Kasteel Vaalsbroek

De kasteeltuin

Dat de flora en fauna in de kasteeltuin zo divers is, komt door de invloed van von Clermont. Hij liet in de 18de eeuw een prachtig park aanleggen met symmetrische aanleg, vijvers en fonteinen. De flora en fauna nam hij mee uit verre landen. Tevens werd er geen kunstmest gebruikt, waardoor het park ook meer dan 75 verschillende soorten paddenstoelen en zwammen telt en door de ligging van de tuin – in een dal – ontstaat er tevens een klein microklimaat.

De oude watermolen

Het restaurant In de Oude Watermolen is ook toegankelijk voor toeristen en dagjesmensen. De oude watermolen dateert uit 1765 en deed oorspronkelijk dienst als graanmolen, maar werd ook omgebouw tot lakenmolen en wolspinnerij. De karakteristieke vierkante schoorsteen is tijdens een restauratie bewaard gebleven. Vanaf de oude watermolen heeft u uitzicht op de vijver en loopt u zo het park in om te genieten van de prachtige omgeving.

Mausoleum

Het mausoleum is vandaag de dag een rijksmonument en werd in 1788 door von Clermont gebouwd. De zijwanden van de aanbouw van het mausoleum bestaan uit 42 grafnissen (in steeds drie rijen van zeven). Uiteindelijk zijn slechts acht nissen gebruikt en sinds de restauratie in 1974 zijn de opschriften weer leesbaar.

De kruidentuin

In De Kruidentuin, gelegen in het kasteel, is iedere dag een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarnaast geniet u in De Kruidentuin van luxe buffetten in het weekend of de vakantieperiodes. De Kruidentuin dankt zijn naam aan de kruidentuin, die hier direct aangrenst. Onze chefkoks halen verse kruiden zoals peterselie, salie of tijm uit deze kruidentuin.

Het verhaal van von Clermont

Kasteel Vaalsbroek heeft haar huidige structuur te danken aan Johann Arnold von Clermont. Hij was lakenfabrikant in Vaals en gebruikte het kasteel als woning. Von Clermont kreeg het in de achttiende eeuw ook voor elkaar om van het arme dorp Vaals één van de welvarendste plaatsen in de omgeving te maken. Zijn lijfspreuk was "Spero Invidiam!". Nieuwsgierig naar de hele geschiedenis van Kasteel Vaalsbroek? Ga voor het kasteeldiner en kies voorafgaand aan het diner voor de rondleiding door het kasteel.

De kasteelkamers

In het kasteel bevinden zich 9 kamers, een keuken, het Morettipaviljoen, kelders en zijvleugels. Elke ruimte in het kasteel heeft weer haar eigen historie. Zo dienden de zijvleugels vroeger als paardenstallen, is het Morettipaviljoen in 2009 helemaal afgebroken en opnieuw gebouwd en heeft iedere kamer een eigen naam. Nieuwsgierig waarom elke kamer een eigen naam heeft? Ook dit wordt uitgelegd tijdens de rondleiding voorafgaand aan het kasteeldiner
 

Overnachten bij Kasteel Vaalsbroek

Kasteel Vaalsbroek in Vaals is een prachtig gelegen hotel op een landgoed van 18 hectare in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap, dichtbij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Het hotel biedt een uitgebalanceerde mix van ontspanning, stedelijke inspiratie en landelijke rust op hoog niveau. U logeert in één van de 130 sfeervolle kamers of suites in de hotelvleugel naast het kasteel met eigen patio of schitterend uitzicht over het glooiende Limburg.

Hotelarrangementen