Hotel De Keizerskroon Omgeving

Apeldoorn is een bruisende stad, waar rust en ruimte een gewoonte is! Een uitgestrekte bosrijke omgeving, prachtige plantsoenen en meerdere stadsparken. Dit in combinatie met veel bezienswaardigheden en een moderne binnenstad waar talloze winkels en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Apeldoorn behoort ook nog eens tot één van de tien grootste Nederlandse steden.

Bezienswaardigheden

De "must-sees" voor een bezoek aan Apeldoorn

1. Paleis het Loo

Bezoek het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo waar alles sfeer en karakter ademt. Neem een rondleiding door het gerenoveerde paleis en bewonder de prachtige paardenstallen en tuinen, deze zijn tussen april en september geopend. Ook is het mogelijk om vanaf het dak van het Paleis de tuinen te bezichtigen. Het bezoeken waard!

2. De Apenheul

Altijd al eens apen van dichtbij willen zien? Kom dan naar de Apenheul, welke is gelegen in een prachtig groot bos midden op de Veluwe. Het is een hele belevenis om loslopende apen overal om heen te zien klimmen, springen en slingeren. Voor uw kinderen zijn er diverse leuke speelplekken waar zij zelf de aap kunnen uithangen.

3. Julianatoren

Attractiepark de Julianatoren is een werkelijk paradijs voor kinderen. Het park in Apeldoorn bestaat uit meer dan 60 leuke attracties en heeft verschillende shows. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd gebaseerd op het seizoen. Er is hier dus altijd wat te beleven!

Activiteiten

die het bezoeken waard zijn

Veluwse bron

De Veluwse Bron ligt tussen Apeldoorn en Zwolle midden in de prachtige natuur. Een ware droomplek waar u rust vindt en ultiem kunt ontspannen. U heeft de keuze uit verschillende arrangementen, beautybehandelingen en massages. Tijdens het verblijf kunt u genieten van de Wellness faciliteiten.

Het Kröller Müller Museum

Het kan bijna niet anders dan dat u bekend bent met het Kröller-Müller Museum. Het museum is namelijk wereldberoemd vanwege zijn omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Hier zijn ook indrukwekkende werken te bewonderen van Pablo Picasso, George Seurat en Piet Mondriaan en vele andere grote schilders. 

Kroondomein het Loo

Bewonder uitgestrekte bos- en heidegebieden in Kroondomein Het Loo. Het gebied is al ruim 300 jaar verbonden met het Huis Oranje-Nassau. Met deze rijke cultuurhistorie, de diversiteit aan dieren en veel landschapsschoon is een dag op Kroondomein Het Loo een unieke belevenis op de Veluwe.

Museum More

Op ongeveer een half uur rijden vanaf het hotel bevindt zich Museum MORE. Museum MORE is het grootste museum voor Modern Realisme. De kunstcollectie van Hans en Monique Melchers vormt de kern van het museum.

Jazz in the Woods

Het Jazz in the Woods festival is bekend in Apeldoorn en wordt al sinds de jaren '70 gevierd in de stad. Tegenwoordig wordt het festival gevierd op het Caterplein en heeft het festival meerdere podia met verschillende muziekgenres. Doordat de laatste jaren het bezoekersaantal flink steeg, mag het tot één van Apeldoorns belangrijkste culturele evenementen benoemd worden.

Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten gaat onder de naam Binky en staat bekend om zijn diversiteit aan attracties voor kinderen. Waterfietsen, dieren voeden, hutten bouwen, parcours lopen, trampoline springen... je kunt het zo gek niet bedenken en dit paradijs heeft het. Al meer dan 60 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken.

Natuur

Prachtige omgeving rondom het hotel

Park Berg en Bos

Bij Paleis het Loo ligt het stadspark van Apeldoorn: Berg & Bos. Dit park, ruim 250 hectare groot, is in het bezit van authentieke planten, bomen en dieren. Toegang tot het park is gratis, en u kunt gebruik maken van betaalde activiteiten zoals de Apenheul en Het Klimbos. Ideaal voor een dagje weg.

Kastelen en Paleizen

Een culturele uitstap maken? Naast Paleis het Loo bevinden Kasteel Cannenburgh, Jachtslot Huberthus en Kasteel ter Horst zich in de buurt van Hotel De Keizerskroon. Deze kastelen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

Oranjepark

Het Oranjepark in Apeldoorn staat bekend om haar rust, maar ook om haar activiteiten. Zo kunt u tijdens de zomerperiode genieten van zondagmiddagconcerten. Iedere zondag is er live muziek met de leukste bands en artiesten uit verschillende genres. Leuk als uitje voor jong en oud!

Hotel de Keizerskroon

Een verblijf in Hotel De Keizerskroon voelt als thuiskomen. De luxe, gerenoveerde hotelkamers hebben een royale uitstraling en tegelijkertijd een intieme sfeer. In Kingstreet Restaurant staat culinaire gastvrijheid op het menu. Hier geniet u van comfort food met een verrassende twist. Het hotel, pal gelegen naast Paleis Het Loo, beschikt over 95 royale hotelkamers.

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u tips en aanbevelingen? We helpen u graag verder met het plannen van uw bezoek aan Hotel de Keizerskroon. Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon op +31 (0)55 521 77 44.

  • Dichtbij populaire steden
  • Mix van cultuur, natuur en winkelen
  • Op de Veluwe

Contact

Contact en bereikbaarheid

Contact

Hotel de Keizerskroon
Koningstraat 7
7315 HR Apeldoorn

Telefoon: +31 (0)55 521 77 44
E-mail: keizerskroon@bilderberg.nl

Bereikbaarheid

Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Apeldoorn pakt u bus 10 richting Kerschoten. U stapt uit bij de bushalte Tuinmanslaan. Vanaf deze bushalte is het een minuut lopen naar het hotel.