Omgeving Parkhotel Rotterdam

Bezoek deze bruisende havenstad

Een bruisende stad met beroemde musea, gezellige winkelstraten, talloze restaurants en de grootste haven van Europa. Rotterdam heeft het allemaal! Ontdek de binnenstad met moderne gebouwen en diverse winkelstraten. Tijdens een bezoek aan Rotterdam mag uiteraard het bekijken van de Erasmusbrug niet ontbreken. Na een indrukwekkende dag komt u heerlijk tot rust in één van de vele prachtige parken die de stad heeft. Rotterdam, een inspirerende stad met allure.
 

Rotterdam: the place to be!

Door zowel The New York Times als Lonely Planet is Rotterdam uitgeroepen tot must see bestemming van 2015. Mede door de nieuwe Markthal, de eerste overdekte marktvloer met allerlei verse producten, heeft de stad deze titel gekregen. Ook de vele restaurants en gezellige winkelstraten zorgen voor een ultieme ervaring.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is zonder twijfel hét icoon van Rotterdam! Het is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam en is daarmee onmisbaar voor deze stad. Het moderne ontwerp van architect Ben van Erkel past perfect bij de uitstraling van dit gedeelte in Rotterdam. Tijdens een verblijf in Rotterdam is een bezoek aan de Erasmusbrug dus onmisbaar!
 

Museum Boijmans Van Beuningen

Maak een reis door de geschiedenis van de kunst tijdens een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen. Hier vindt u Nederlandse en Europese topstukken die een overzicht geven van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Zo zullen stukken van Rembrandt, Van Bosch, Van Gogh en Dali niet aan u voorbijgaan.

Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat staat bekend om haar artistieke, multiculturele en dynamische karakter. Hier heerst een trendy sfeer. De diversiteit aan winkels is werkelijk fascinerend. Zo vindt u hier een aantal trendy boetieks met uitgesproken collecties, talloze gallerijen, gezellige bars en een aantal van de meest populaire restaurants van Rotterdam. Een straat met unieke ambiance waar op ieder moment van de dag wat te beleven is.

Markthal

Winkelen, uit eten, parkeren, werken en wonen allemaal onder één spectaculaire boog. In de Markthal in Rotterdam vindt u meer dan 100 versunits uit alle foodbranches. Ideaal voor een gezellige dag uit en alleen het gebouw is al indrukwekkend!

Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam is uniek! Ze organiseert een enorm breed palet aan tentoonstellingen en educatieve programma's. Het uitgangspunt is leren door te doen en te ervaren. Er worden verschillende activiteiten, speurtochten en lezingen gehouden voor jong en oud.

Euromast

De Euromast is wel één van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam. Met een 186 meter hoogte, een 180 graden observatie mogelijkheid en meer dan 30 kilometer uitzicht met helder weer, kunt u dit niet missen tijdens een trip naar Rotterdam! Het is ook mogelijk om van de Euromast te abseilen.

Beleef Rotterdam vanaf het water

Water en Rotterdam gaan perfect met elkaar samen. Zo heeft Rotterdam de grootste haven van Europa die doorloopt in kronkelende grachten door de stad. Beleef Rotterdam vanuit een heel ander perspectief, namelijk vanaf het water. Er worden vele rondvaarten aangeboden die u de prachtige stad laten zien en kennis laat maken met de grootste haven van Europa.