Parkhotel Rotterdam Omgeving

Een bruisende stad met beroemde musea, gezellige winkelstraten, talloze restaurants en de grootste haven van Europa. Rotterdam heeft het allemaal! Ontdek de binnenstad met moderne gebouwen en diverse winkelstraten. Tijdens een bezoek aan Rotterdam mag uiteraard het bekijken van de Erasmusbrug niet ontbreken. Na een indrukwekkende dag komt u heerlijk tot rust in één van de vele prachtige parken die de stad heeft. Rotterdam, een inspirerende stad met allure.
 

Bezienswaardigheden

De "must-sees" voor een bezoek aan Rotterdam

1. Erasmusbrug

De 800 meter lange Erasmusbrug is zonder twijfel hét icoon van Rotterdam! Het is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam en is daarmee onmisbaar voor deze stad. De brug is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. Het moderne ontwerp van architect Ben van Erkel past perfect bij de uitstraling van dit gedeelte in Rotterdam. Tijdens een verblijf in Rotterdam is een bezoek aan de Erasmusbrug dus onmisbaar en heeft de brug een prachtige uitstraling die de stad uniek maakt!

2. Markthal

Winkelen, uit eten, parkeren, werken en wonen allemaal onder één spectaculaire boog. Van groente & fruit tot kaas & noten en van vlees & vis tot zoet & koek. In de Markthal in Rotterdam vindt u meer dan 100 versunits uit alle foodbranches die u kunt bedenken. Ideaal voor een gezellige middag lunchen of romantisch dineren in de avonduren. Alleen het prachtige gebouw is al indrukwekkend genoeg om een bezoek te brengen!

3. Euromast

De Euromast is wel één van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam. Met een 186 meter hoogte, een 180 graden observatie mogelijkheid en meer dan 30 kilometer uitzicht met helder weer, kunt u dit niet missen tijdens een trip naar Rotterdam! Het is ook mogelijk om van de Euromast te abseilen. Verder heeft de Euromast een brasserie en een deli zodat u lekker kunt lunchen met een prachtig uitzicht.

Activiteiten

die het bezoeken waard zijn

De Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam is uniek! Ze organiseert een enorm breed palet aan tentoonstellingen en educatieve programma's. Het uitgangspunt is leren door te doen en te ervaren. Er worden verschillende activiteiten, speurtochten en lezingen gehouden voor jong en oud.

Code Oranje Festival

Op 27 april 2022 is het Code Oranje Festival, het grootste koningsdag spektakel in Rotterdam en omstreken. De hele stad is oranje gekleurd en is ouderwets gezellig. Ook staan op deze dag van de koning talloze bekende artiesten op het podium die er voor zorgen dat u een dag beleefd om nooit te vergeten.

Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat staat bekend om haar artistieke, multiculturele en dynamische karakter. Hier heerst een trendy sfeer. De diversiteit aan winkels is werkelijk fascinerend. Zo vindt u hier een aantal trendy boetieks met uitgesproken collecties, talloze gallerijen, gezellige bars en een aantal van de meest populaire restaurants van Rotterdam. Een straat met unieke ambiance waar op ieder moment van de dag wat te beleven is.

Diergaarde Blijdorp

Eén van de oudste dierentuinen van Nederland. De zilverruggorrilla Bokito. Het geheel overdekte Oceanium. Tropische omgevingen. Aziatische moerassen met echte tijgers. Savannes met langnek giraffen. Hier staat Diergaarde Blijdorp bekend om. Genoeg beleving om een hele dag door de dierentuin te lopen en dan nóg niet alles gezien te hebben.

 

Museum Boijmans Van Beuningen

Maak een reis door de geschiedenis van de kunst tijdens een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen. Hier vindt u Nederlandse en Europese topstukken die een overzicht geven van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Zo zullen stukken van Rembrandt, Van Bosch, Van Gogh en Dali niet aan u voorbijgaan. Het museum is tijdelijk gesloten.

Metropolis Festival

In de zomer vindt in Rotterdam een echt Rotterdams Festival plaats; Het Metropolis Festival. Dit gratis festival in het Zuiderpark heeft bekende en onbekende artiesten in haar line-up en is een uniek evenement in Nederland. Het eendaagse festival biedt podium voor veel verschillende muzieksoorten.

Natuur

Prachtige omgeving rondom het hotel

Rotterdam vanaf het water

Een combinatie van natuur en industrie maken deze haven tot een uniek gebied om doorheen te lopen. Eén van de grootste havens in Nederland heeft een lengte van ruim 40 kilometer en is een perfect beeld voor prachtfoto's en portretten. De haven van Rotterdam is een must see tijdens een ontdekkingstocht door Rotterdam.

Fietstocht door de stad

Rotterdam is de ideale stad om op de fiets te verkennen. Doordat Rotterdam deel uit maakt van het fietsknooppuntennetwerk en er zich meer dan 600 kilometer aan fietspad in de stad bevindt, is het in Rotterdam ontzettend leuk om een fietstocht te houden. Ontdek plekken die u nooit eerder hebt gezien!

Het Park in Rotterdam

Als u in Rotterdam even het hoofd vol heeft door de hectiek en drukte, kunt u stoom afblazen en nieuwe energie opdoen in Het Park. Het Park is één van de oudste parken van Rotterdam en ligt ten westen van het centrum. Verder is dit park een publieke wandeling voor iedereen die in Rotterdam woont, werkt of op bezoek is. Een goed moment om tot rust te komen.

Parkhotel Rotterdam

Overnachten in het bruisende hart van Rotterdam doet u bij het Bilderberg Parkhotel Rotterdam. Volledig vernieuwd maar met een 100 jaar oude historie. Hier vindt u de comfort en persoonlijke service die past bij een luxe hotel in deze wereldstad.

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u tips en aanbevelingen? We helpen u graag verder met het plannen van uw bezoek aan het Parkhotel Rotterdam. Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon op +31 (0)10 436 3611

  • Centrale ligging in Rotterdam
  • Mix van cultuur, natuur en winkelen
  • Het hele jaar door tal van evenementen in de stad

Contact

Contact en bereikbaarheid

Contact

Bilderberg Parkhotel Rotterdam
Westersingel 70
3015 LB Rotterdam

Telefoon: +31 (0)10 436 3611
E-mail: parkhotel@bilderberg.nl

Bereikbaarheid

Het hotel is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Rotterdam Airport en Schiphol Airport en is het hotel ook gemakkelijk te bereiken. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u parkeren op het parkeerterein van het hotel voor € 22,50 per dag.