Workshop Schapendrijven

Onvergetelijke ervaring in de buitenlucht

 • Vanaf 10 personen
 • Op maat
 • 1,5 tot 2 uur

Schapen en mensen hebben meer gemeen dan je denkt! Ontdek tijdens deze bijzondere teambuildingsactiviteit de diverse metaforen zoals communicatie, leiderschap en rollen binnen een groep. Wie heeft als eerste zijn schaapjes op het spreekwoordelijke droge?

Wat ga je doen?

De workshop bestaat uit diverse onderdelen. Al vanaf het begin wordt je actief betrokken en aan het werk gezet. Na een korte introductie ga je gezamenlijk kennis maken met de schapen. Vervolgens laten we je kennismaken met de herders, de honden en de bijzondere sport 'Schapendrijven met Bordercollies' door middel van een interactieve demonstratie. We laten je zien hoe we onze honden trainen van pup tot volwassen top hond. Maar hoe wordt een hond nu een top hond? En welke commando's gebruiken wij om een hond te sturen? Communicatie, selectie, ambitie en doorzetten zijn thema's die de revue passeren.

Na de demonstratie wordt er gekeken wie goed heeft opgelet en wie het in zich heeft om een goede schapendrijver te worden. Je wordt verdeeld in teams en gaat aan de slag. Lukt het je om de schapen over een uitdagend parcours te drijven? De schapen dienen in deze opdracht als spiegel voor de signalen die de groep aan hen geeft.

Door middel van diverse metaforen leggen wij links naar het 'echte' leven omtrent kernwoorden als: samenwerking, communicatie, leiderschap, rollen binnen een groep, passie en ambitie. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een goed team te vormen? Hoe komt het dat iemand een goede leider is? Hoe kunnen we onderling duidelijk en effectief met elkaar communiceren? Hoe krijg je het voor elkaar dat iemand voor jou wil werken? Dit zijn allemaal vragen die terugkomen in de workshop. Top-samenwerking is een must voor het doen slagen van deze opdracht.

Tot slot eindigt de workshop met een bijzonder en uniek finalespel: de masterclass schapendrijven. De inhoud houden we nog even geheim. Maar één ding staat vast, dit wordt gegarandeerd een fantastische ervaring!

“Ontdek tijdens deze bijzondere teambuildingsactiviteit de diverse metaforen zoals communicatie, leiderschap en rollen binnen een groep”

Voor wie?

Schapendrijven is geschikt voor iedereen die op een bijzondere wijze samenwerking binnen het team wil bevorderen. Maar ook wanneer communicatie en leiderschap thema’s zijn die binnen jullie team spelen, is deze workshop een absolute aanrader.

Wat heb je nodig?

De workshop schapendrijven is een activiteit die buiten plaatsvindt. Kleding die passend is binnen deze setting en bij het weer zijn een must.

Wat zit er inbegrepen bij schapendrijven?

 • Professionele begeleiding
 • Activiteiten en de benodigde attributen voor een uitdagende workshop

Waar is de workshop schapendrijven?

Alle hotels van Bilderberg, gelegen in een bosrijke omgeving, zijn geschikt voor deze activiteit. Informeer bij het hotel van jouw keuze naar de mogelijkheden.

 • Kasteel Vaalsbroek

  Uniek kasteel voor bijzondere bijeenkomsten Vaals - Limburg

  Omringd door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vind je een historisch landgoed. Een stukje buitenland in eigen land. Een uniek decor voor bijzondere bijeenkomsten met de mogelijkheid om te overnachten. Hier komen gastronomie, historie en beleving samen. Welkom bij Kasteel Vaalsbroek!

 • Résidence Groot Heideborgh

  Inspirerend vergaderen op de Veluwe Garderen - Veluwe

  Vergaderen en tegelijkertijd ontspannen? Het kan bij Résidence Groot Heideborgh! Kies jij voor een schommelstoel om nieuwe plannen te maken, een sfeervolle huiskamer voor een coaching sessie of voor de Buitenplaats waar je een onvergetelijk evenement organiseert midden in de Veluwse bossen?

 • Hotel De Bovenste Molen

  Vergaderruimtes in het Limburgse bos Venlo - Limburg

  Wanneer je komt vergaderen bij Hotel De Bovenste Molen in Venlo is er één ding zeker: Hier wil je naar buiten. Gelegen in de idyllische bossen van Noord-Limburg wordt je omringt door stromende beekjes en het geluid van fluitende vogels. Inzichten en ideeën voor de vergadering komen hier vanzelf.

 • Château Holtmühle

  Vergaderen in een authentiek kasteel Tegelen - Limburg

  Verscholen in het Limburgse groen. In het middeleeuwse kasteel komen gastvrijheid en stijl samen.

Meer inspiratie

 • Als extra te boeken bij een meeting
  Tot 20 personen €635, daarna €10 p.p.

  Landgoedspelen

  De Landgoedspelen waarbij jullie terug zullen gaan naar het verleden.

 • Vanaf 20 vergadergasten
  Op maat

  Workshop vlaai bakken

  Waar je in Limburg ook komt, overal wordt je een stuk heerlijke Limburgse vlaai aangeboden. Het is het culinaire symbool voor deze bourgonische provincie. Tijdens deze smaakvolle activiteit worden alle zintuigen ingezet om achter de geheime ingrediënten te komen.

 • Op maat
  Op maat

  Creëer je eigen festival

  Festival 't Speuld staat garant voor plezier en impact. Jouw bijeenkomst wordt letterlijk een feest! In de openlucht geniet je samen van een barbecue of een heus foodtruckfestival. Dit wordt een dag die je niet snel meer vergeet...