Omgeving Résidence Groot Heideborgh

Ontdek de schitterende bossen en knusse dorpjes

Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen wordt omringd door een prachtige natuurrijke omgeving van de Veluwe met eindeloze weides en schitterende bossen. Dit maakt de Veluwe tot een ultieme plek voor weldadige rust en ontspanning. Om de omgeving te ontdekken maakt u een heerlijke wandeling of een fietstocht. Wandel of fiets langs de indrukwekkende natuur en breng een bezoek aan verschillende steden of knusse dorpjes.

De Veluwe

De Veluwe staat bekend om haar prachtige natuurrijke omgeving met eindeloze bossen en uitgestrekte heides. Het is dan ook niet gek dat de Veluwe maar liefst een oppervlakte van ongeveer 1.000 km² beslaat. Het natuurgebied staat met name bekend om de veelzijdige bossen, uitgestrekte weides, idyllische zandverstuivingen en kronkelende rivieren. Ook aan fauna is hier genoeg te bewonderen! Zo kunt u zomaar een grazend edelhert tegen komen tijdens een wandeling of fietstocht.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Harderwijk

Een stad met sfeervolle gebouwen, gezellige terrassen en sterrenrestaurants. Geheel omringd door de uitgestrekte Veluwe en Randmeren. Harderwijk is een combinatie van een gezellig binnenstad met weldadige rust daar buiten. Voor de watersporter is Harderwijk een ultiem genot. Zij kunnen hier onder andere: zeilen, surfen en kitesurfen. Wie op topniveau wilt eten gaat naar de Vischmarkt, maar liefst twee restaurants hebben een Michelinster mogen ontvangen.

Kröller Müller Museum

In de omgeving zijn meerdere inspirerende musea te vinden. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is een goede keuze voor een culturele uitstap. Het museum staat bekend om de omvangrijke collecties van Vincent van Gogh. Ook vele andere werken zijn hier te bewonderen, zoals Picasso en Piet Mondriaan.

Dolfinarium

In het nabijgelegen Harderwijk kan het zeezoogdierenpark Dolfinarium gevonden worden. Een dag Dolfinarium Harderwijk zal garant staan voor een ervaring vol ontdekkingen. Het Dolfinarium heeft een enorm groot aanbod aan zeezoogdieren, en is zelfs het grootste zeezoogdierenpark van Europa! Tijdens een bezoek aan Dolfinarium zult u kennismaken met de dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en haaien.

Paleis Het Loo

Een culturele uitstap maken? Bezoek het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo waar alles sfeer en karakter ademt. Bewonder de ingerichte vertrekken die een beeld geven van drie eeuwen bewoning door de Oranjes. Bovendien zijn de tuinen met fonteinen en bloemperken een waar genot voor het oog. In Paleis Het Loo zijn ook gevarieerde en inspirerende collecties te vinden.

Apenheul

Geniet met uw kinderen van een heerlijk dagje uit in de Apenheul. In het prachtige groene bos loopt u tussen de apen. Uw kinderen kunnen, net zoals de apen, zelf slingeren en klimmen in het park.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten en actiefbeheerde natuurgebied van Nederland dat maarliefst een oppervlakte heeft van 54 km². Kom tot rust in deze prachtige omgeving en geniet van de kleurrijke bossen, uitgestrekte weides en idyllische zandverstuivingen. Naast de veelzijdige omgeving vindt u hier veel verschillende plant- en diersoorten.

Wandeling met boswachter

Ga op ontdekkingstocht met een boswachter op de prachtige Veluwe. Elke zaterdagmiddag om half 4 neemt de boswachter u graag mee naar het bosgebied aan het hotel. Hij zal u alles vertellen over het ontstaan van het bos, bijzondere bomen en de dieren die er leven. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is tegen betaling (€ 7.50 p.p.). Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bepaald of deze doorgaat.

Klimmen en klauteren

Ga bij Klimbos Garderen het parcours over met allerlei obstakels en verschillende onderdelen. Klimbos Garderen is centraal gelegen, en ligt midden in de bossen van de Veluwe. U bent dus verzekerd van een actieve dag midden in de natuur. Het Klimbos is uitstekend voor het hele gezin, als bedrijfsuitje of met uw partner.