Bilderberg Hotel Jan Luyken

Charmant boutique hotel omringd door de beste musea en winkels van Amsterdam

Bekijk alle foto's

Omgeving

Door het levendige en bruisende van Amsterdam is er altijd wat te beleven in onze hoofdstad. De adembenemende panden, verschillende parken en prachtige grachten die door de hele stad heen kronkelen zijn typerend voor Amsterdam. De lijst met bezienswaardigheden is eindeloos; van het indrukwekkende Anne Frank Huis tot de echte Amsterdamse Albert Cuyp markt, en van de Heineken Experience tot het Rijksmuseum.

Museumkwartier

Hotel Jan Luyken ligt in het hart van het Museumkwartier, om de hoek van de P.C. Hooftstraat en het Museumplein met haar beroemde Rijksmuseum en Koninklijk Concertgebouw. Winkels, bars en restaurants zijn volop in de directe omgeving te vinden.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Koninklijk Concertgebouw

Amsterdam heeft een groot aanbod aan locaties waar u diverse evenementen kunt bezoeken. Zo kunt u prachtige theatershows bewonderen, de grootste beurzen bezoeken en de mooiste concerten bijwonen. Een aantal locaties in Amsterdam zijn onder andere: de Heineken Music Hall, het Ziggo Dome, de Amsterdam Rai en natuurlijk het Koninklijk Concertgebouw, dat op loopafstand van het hotel ligt.

P.C. Hooftstraat

Als u gaat shoppen in Amsterdam heeft u een uitgebreide keuze. Het centrum heeft een grote diversiteit aan winkels. Hier vindt u de bekende namen, exclusieve merken tot grote warenhuizen. Ook in de bekende "9 straatjes" is het heerlijk vertoeven met gespecialiseerde en authentieke winkels. In de P.C. Hooftstraat vindt u luxueuze winkels in een sfeervolle ambiance. Na een dag winkelen, kunt u heerlijk ontspannen in één van de cafés of restaurants op het Leidseplein.

Museumplein

Voor wie een dag cultuur wil opsnuiven, is in Amsterdam aan het juiste adres. De hoofdstad heeft een overweldigend aanbod aan culturele uitstappen. In het wereldberoemde Rijksmuseum kunt u de kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot nu bewonderen. De grootste werken van Vincent van Gogh vindt u in het Van Gogh museum. Ook moderne en hedendaagse kunst is in Amsterdam te vinden, namelijk in het Stedelijk Museum.

Tot rust komen in het Vondelpark

In het Vondelpark is het heerlijk tot rust komen na een indrukwekkende dag in Amsterdam. Het park heeft prachtige bomen, schitterende bloemenperken, knusse bruggetjes en enkele sfeervolle gebouwen. Verschillende evenementen worden hier jaarlijks gehouden, zoals de Vondelparkloop en voorstellingen in het Openluchttheater. Ook is het heerlijk om de dag te beginnen met een rondje hardlopen door het park. Het Vondelpark is op loopafstand gelegen van Hotel Jan Luyken!