Omgeving Hotel Jan Luyken

Bezoek het bruisende Amsterdam

Door het levendige en bruisende van Amsterdam is er altijd wat te beleven in onze hoofdstad. De adembenemende panden, verschillende parken en prachtige grachten die door de hele stad heen kronkelen zijn typerend voor Amsterdam. Hotel Jan Luyken ligt in het hart van het museumkwartier. Daarnaast zijn winkels, bars en restaurants volop in de directe omgeving te vinden.

De lijst met bezienswaardigheden is eindeloos in Amsterdam; van het indrukwekkende Anne Frank Huis tot de echte Amsterdamse Albert Cuyp markt, en van de Heineken Experience tot het Rijksmuseum.

Bezienswaardigheden

1. Van Gogh Museum

In Amsterdam is er werkelijk een overweldigend aanbod aan culturele uitstappen. Het Van Gogh Museum is een goede keuze voor een culturele uitstap. Het museum heeft 's werelds grootste collectie aan kunstwerken van Vincent van Gogh, en bezit ruim 200 schilderijen en 500 tekeningen. Onderdeel zijn een aantal van de bekendste werken van Vincent van Gogh, zoals De aardappeleters, Amandelbloesem, Zonnebloemen en Korenveld met kraaien.

2. Rijksmuseum

Voor wie een dag cultuur wil opsnuiven, is in Amsterdam aan het juiste adres. In het wereldberoemde Rijksmuseum kunt u de kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot nu bewonderen. Absolute hoogtepunten zijn het Zelfportret van Van Gogh, het Straatje van Vermeer en Rembrandts ultieme meesterwerk: de Nachtwacht.

3. Heineken Experience

Voor de echte bier liefhebbers is De Heineken Experience the place to be. Hier kan je de oudste brouwerij van Heineken bewonderen. In 1988 werd de brouwerij gesloten, maar inmiddels kan je er alles te weten komen over het erfgoed van Heineken, het brouwproces, de innovaties, sponsoring en het verhaal achter de ster. 

4. De 9 Straatjes

De 9 Straatjes zijn schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam in het hart van Unesco's Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en 400 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven.

5. Anne Frank Huis

Ook de sferen van de tweede wereldoorlog zijn nog steeds merkbaar in Amsterdam. Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal en inmiddels wereld beroemd. Het dagboek van Anne Frank is vertaald in meer dan 70 talen.

6. Tropenmuseum

De hoofdstad heeft een overweldigend aanbod aan culturele uitstappen. Het Tropenmuseum is een museum over mensen, waar verhalen worden verteld over universele menselijke thema's die je nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Food

1. Albert Cuypmarkt

Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de Albert Cuypmarkt. Met 260 kramen is de Albert Cuyp de grootste dagmarkt van Europa. De markt ligt midden in de 19e eeuwse Amsterdamse wijk: De Pijp en op steenworp afstand van de Heineken Experience en tien minuten lopen vanaf het Rijksmuseum.

2. Foodhallen

Amsterdam heeft ook genoeg culinairs te bieden. De Foodhallen is geïnspireerd door de 'indoor foodmarkets' van andere grote steden als Madrid, Copenhagen en Londen. Hier is het beste dat Amsterdam op culinair gebied te bieden heeft verzameld op één locatie. Met meer dan twintig verschillende keukens, variërend van door Michelin bekroonde concepten tot heerlijke internationale streetfoods.

3. Hard Rock Café

Hard Rock Café Amsterdam combineert het Boheemse gevoel van de stad met levendige, leuke en authentieke smaken.

Natuur

1. Vondelpark

Ook voor een stukje natuur kan je in Amsterdam terecht. Het grootste stadspark in Amsterdam en het bekendste park in Nederland is het Vondelpark, dat jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers trekt. Verschillende evenementen worden hier jaarlijks gehouden, zoals de Vondelparkloop en voorstellingen in het Openluchttheater. Ook is het standbeeld van de dichter Vondel, de gietijzeren muziekkoepel en een historisch paviljoen te bezichtigen in het park en bevindt er in het park een speeltuin en restaurant. Het Vondelpark is op loopafstand gelegen van Hotel Jan Luyken!

2. Sarphatipark

Het Sarphatipark is een rechthoekig park midden in de Amsterdamse woonwijk De Pijp. Het park vernoemd naar de arts en stedenbouwer Samuel Sarphati, wiens monument zichtbaar is in het park. Dit monument symboliseert de 19e eeuw in Nederland.