Garden Hotel Omgeving

Door het levendige en bruisende van Amsterdam is er altijd wat te beleven in onze hoofdstad. De adembenemende panden, verschillende parken en prachtige grachten die door de hele stad heen kronkelen zijn typerend voor Amsterdam. Het Garden Hotel ligt in het stadsgedeelte Oud-Zuid, die wordt beschouwd als dé chique wijk van Amsterdam. Hier vindt u de perfecte mix van cultuur en winkelen!

Bezienswaardigheden

De "must-sees" voor een bezoek aan Amsterdam

1. Van Gogh Museum

In Amsterdam is er werkelijk een overweldigend aanbod aan culturele uitstappen. Het Van Gogh Museum is een goede keuze voor een culturele uitstap. Het museum heeft 's werelds grootste collectie aan kunstwerken van Vincent van Gogh, en bezit ruim 200 schilderijen en 500 tekeningen. Onderdeel zijn een aantal van de bekendste werken van Vincent van Gogh, zoals De aardappeleters, Amandelbloesem, Zonnebloemen en Korenveld met kraaien.

2. Rijksmuseum

Voor wie een dag cultuur wil opsnuiven, is in Amsterdam aan het juiste adres. In het wereldberoemde Rijksmuseum kunt u de kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot nu bewonderen. Absolute hoogtepunten zijn het Zelfportret van Van Gogh, het Straatje van Vermeer en Rembrandts ultieme meesterwerk: de Nachtwacht.

3. Het Anne Frank Huis

Ook de sferen van de tweede wereldoorlog zijn nog steeds merkbaar in Amsterdam. Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal en inmiddels wereld beroemd. Het dagboek van Anne Frank is vertaald in meer dan 70 talen en geeft je een perfect inzicht in het leven tijdens de tweede wereldoorlog.

Activiteiten

die het bezoeken waard zijn

De 9 Straatjes

De 9 Straatjes zijn schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam in het hart van Unesco's Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en 400 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven.

Heineken Experience

Voor de echte bier liefhebbers is de Heineken Experience the place to be. Hier kan je de oudste brouwerij van Heineken bewonderen. In 1988 werd de brouwerij gesloten, maar inmiddels kan je er alles te weten komen over het erfgoed van Heineken, het brouwproces, de innovaties, sponsoring en het verhaal achter de ster. 

Tropenmuseum

De hoofdstad heeft een overweldigend aanbod aan culturele uitstappen. Het Tropenmuseum is een museum over mensen, waar verhalen worden verteld over universele menselijke thema's die je nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

De Foodhallen

Amsterdam heeft ook genoeg culinairs te bieden. De Foodhallen is geïnspireerd door de 'indoor foodmarkets' van andere grote steden als Madrid, Copenhagen en Londen. Hier is het beste dat Amsterdam op culinair gebied te bieden heeft verzameld op één locatie. Met meer dan twintig verschillende keukens, variërend van door Michelin bekroonde concepten tot heerlijke internationale streetfoods.

Hard Rock Café

Hard Rock Café Amsterdam combineert het Boheemse gevoel van de stad met levendige, leuke en authentieke smaken. Met een gezellige sfeer en leuke muziek zorgt het Hard Rock Café er voor dat jij een goed gevoel krijgt.

 

Haarlem

Met een gezellig historisch centrum, overal winkels en restaurants, het strand dichtbij en beroemde musea is Haarlem een fantastische stad om te bezoeken. Bezoek Haarlem en laat u verrassen door de bezienswaardigheden en de rijke historie van de stad. Echt een must see als u zich in de omgeving van Amsterdam begeeft.

Natuur

Prachtige omgeving rondom het hotel

Vondelpark

Ook voor een stukje natuur kan je in Amsterdam terecht. Het grootste stadspark in Amsterdam en het bekendste park in Nederland is het Vondelpark, dat jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers trekt. Verschillende evenementen worden hier jaarlijks gehouden, zoals de Vondelparkloop en voorstellingen in het Openluchttheater.

Sarphatipark

Het Sarphatipark is een rechthoekig park midden in de Amsterdamse woonwijk De Pijp. Het park is vernoemd naar de arts en stedenbouwer Samuel Sarphati, wiens monument zichtbaar is in het park. Dit monument symboliseert de 19e eeuw in Nederland.

Kasteel Muiderslot

Dichtbij Amsterdam ligt al meer dan 700 jaar het Kasteel Muiderslot. Dit prachtige kasteel is gebouwd in 1285 en is sinds 1878 een rijksmuseum nadat koning Willem I het kasteel had laten restaureren. Dwaal rond en ontdek hoe het leven was op een kasteel en wat er zich afspeelde.

Garden Hotel Amsterdam

Beleef Amsterdam in al haar facetten vanuit het elegante Garden Hotel Amsterdam. Het hotel is ideaal gelegen in het Museumkwartier, waardoor u zich op loopafstand bevindt van chique winkels, gezellige restaurants en het Museumplein, met het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u tips en aanbevelingen? We helpen u graag verder met het plannen van uw bezoek aan het Garden Hotel. Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon op +31 (0)20 570 56 00

  • Middenin het centrum
  • Gratis Parking Service
  • Mix van cultuur, natuur en winkelen

Contact

Contact en bereikbaarheid

Contact

Garden Hotel Amsterdam
Dijsselhofplantsoen 7
1077 BJ Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 570 56 00
E-mail: garden@bilderberg.nl

 

Bereikbaarheid

Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Amsterdam Centraal loopt u richting de tramhalte Oostzijde. Hier pakt u tram 24 richting VU medisch centrum en stapt u uit bij halte Gerrit van der Veenstraat. Vanaf hier is het 6 minuten lopen naar het hotel.