10x winterse tips voor uw verblijf bij Grand Hotel Wientjes

Inclusief de alom bekende attracties én verrassende onontdekte plekken

Deel deze pagina

Grand Hotel Wientjes is als hotel in Zwolle en omstreken een begrip. Ontdek de authentieke sfeer van dit Hotel, waar gastvrijheid tot ambacht verheven is.  Restaurant W serveert heerlijke lokale gerechten en echte klassiekers en in onze comfortabele hotelkamers komt u deze winter helemaal tot rust. In de buurt van ons hotel is natuurlijk ook genoeg te doen. Lees gauw mee met onze 10 tips!

10x onze tips

1. Herman Brood Museum
Het Herman Brood Museum toont een brede collectie van kunstenaar Herman Brood. Er zijn ook persoonlijke items te zien zoals nooit eerder vertoonde foto’s, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken en schildersmateriaal.

2. The Peacock Bar
Voor een goede cocktail raden onze collega's van Grand Hotel Wientjes 'The Peacock Bar' aan. Gelegen boven het café The Dublin House, is het een verborgen parel die te bereiken is via een oude Engelse telefooncel en een geheime code. 

3. Peperbus Toren
De Peperbus, of Onze Lieve Vrouwen toren, is de stadstoren van Zwolle. Ooit was het met 75 meter de hoogste van de stad, maar na de bouw van de Ijsseltoren is dat niet meer het geval. Na 236 traptreden bevindt u zich op 65 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de stad.

4. Het Vrouwenhuis
Onder de peperbus is Museum het Vrouwenhuis te vinden. Het particuliere museum aan de Grote Aa diende vanaf 1742 gals huisvesting voor alleenstaande, bejaarde vrouwen die lid waren van de hervormde kerk. Het museum is op afspraak geopend van 5 tot 15 personen.

5. Kromme jak
Deze kleine straat was ooit het decor van de film Ciske de Rat uit 1984. Tegenwoordig is het een fotogenieke plek in de Hanzestad.

6. Bonami Spelcomputer Museum
Een bezoek aan dit museum is een beleving voor alle generaties. Niet alleen is er van alles te zien, er zijn ook spelcomputers en arcadekasten waar altijd 250 personen gelijktijdig op kunnen spelen.

7. Van der Velde in de Broeren
In de Broerenkerk is een fantastische boekenwinkel te vinden. Het is niet alleen een bezienswaardigheid an sich, maar er zit ook een brasserie voor een heerlijk ontbijt, lunch of een borrel.

8. Kasteel het Nijenhuis
Tijdens een langer verblijf bij Grand Hotel Wientjes raden wij Kasteel het Nijenhuis aan. Het is één van de locaties van Museum de Fundatie. In het kasteel presenteert het museum geregeld wisselende exposities.

9. Zwolse Balletjes
De Zwolse balletjes worden al sinds 1845 bereid. Proef deze traditionele snoep in het Zwolse Balletjeshuis. De winkel in dit monumentale pand is nog steeds zo ingericht als vroeger.

10. Varen in de Thorbeckegracht
Ook in de wintermaanden is een rondvaart door de grachten van Zwolle een goed idee. Ontdek op een ontspannende manier deze stad vanaf het water.

Kies één van de geliefde arrangementen

Kom deze winter genieten bij Bilderberg met één van onze winterse arrangementen

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

Reserveren doet u eenvorudig online. Heeft u een vraag over arrangementen of ontvangt u liever persoonlijke ondersteuning bij uw reservering? Wij helpen u graag!

  • Beste prijsgarantie
  • Geen reserveringskosten
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aankomst
  • Geen creditcard nodig - u betaalt pas in het hotel

Neem contact op