De Veluwe

Ontdek de hotels van Bilderberg in dit prachtige natuurgebied

Met een oppervlakte van 91.200 hectare is de Veluwe een van de grootste natuurgebieden van Nederland. De uitgestrekte bossen, heidevelden, zandvlakten en landgoederen maken dit een prachtig gebied voor vertier. Naast de verschillende fiets- en wandelroutes, is dit ook dé plek om wild te spotten. 

  • Mooiste fiets- en wandelroutes
  • Spot de Big Five van de Veluwe
  • Uitgestrekte bossen
  • Heidevelden

Spot de Big Five

U bent vast bekend met de Big Five van Afrika, maar wist u dat Nederland ook een Big Five heeft? De Big Five van de Veluwe bestaat uit de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. Deze bijzondere dieren zijn te spotten in dit prachtige natuurgebied. Wanneer u 's ochtends vroeg een wandeling of fietstocht maakt, is de kans groot dat u een van deze dieren tegenkomt. Op de Veluwe zijn speciale plekken gemaakt waar de wilde dieren kunnen grazen en drinken, dit is de ideale plek om een glimp op te vangen van de Big Five.

Spot de Big Five

Fiets- en wandelroutes

De verschillende fiets- en wandelroutes op de Veluwe zijn voor jong en oud. Of u nou wilt ontspannen of inspannen, de Veluwe is het geschikte terrein voor beide. Vlak of heuvelachtig, bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft voor ieder wat wils. 

Fiets- en wandelroutes

Cultuur snuiven op de Veluwe

Naast de prachtige natuur die de Veluwe biedt, is er ook genoeg cultuur. De oude steden, kastelen, landgoederen en musea wilt u niet missen. De grootste stad op de Veluwe is Apeldoorn. Deze stad staat bekend om haar prachtige oude centum en het voormalig Koninklijk Paleis Het Loo. Een bezoek aan de hoofdstad van Gelderland is ook zeker de moeite waard. Arnhem staat bekend om haar historische centrum en beschikt over attracties als Nederlands Openluchtmuseum en Burgers' Zoo. 

Cultuur snuiven op de Veluwe

Hotel De Bilderberg

Hotel De Bilderberg is gelegen in Oosterbeek, vlakbij Arnhem. Verscholen tussen de Veluwse bossen geniet u van de rust en luxe. Vanuit het hotel loopt u zo de Bilderbergbossen in. Ontdek de historie van de slag om Arnhem tijdens een bezoek aan het Airborne Museum in Oosterbeek. Of bezoek de Gelderse stad Arnhem, waar genoeg ruimte is voor cultuur en winkelen.  

Bekijk het hotel

Hotel 't Speulderbos

Hotel 't Speulderbos ligt midden in de natuur van de Veluwe. Vanuit het hotel loopt u zo het Speulderbos is, ook wel 'het bos van de dansende bomen' genoemd. Een uitgestrekt gebied van bossen, heide en weides ligt voor u klaar om te ontdekken. Verblijft u in het weekend bij dit hotel? Dan is een wandeling met de boswachter echt een aanrader.

Bekijk het hotel

Résidence Groot Heideborgh

Garderen is gelegen in het hart van de Veluwe en daarom de perfecte uitvalsbasis voor de vele fiets- en wandeltochten. Ga eropuit in Nationaal Park De Hoge Veluwe en kom tot rust in de prachtige omgeving van bossen, uitgestrekte heidevelden en grasvlakten. Bezoek het Kröller-Müller Museum en bewonder de mooiste Van Goghcollectie en topstukken van Monet, Picasso of mondriaan.

Bekijk hotel

Hotel De Keizerskroon

De koninklijke stad Apeldoorn is gelegen aan de rand van de Veluwe. Ontdek de prachtige nationale parken de Hoge Veluwe of de Veluwezoom. Wandel een van de wandelroutes en kom langs de hoogste waterval van Nederland. Of ga naar Paleis Het Loo en laat u verwonderen in de prachtige tuinen.

Bekijk hotel