Omgeving Hotel 't Speulderbos

Wandel door één van de oudste bossen van Nederland

Garderen ligt midden in het bosrijke gebied van de Veluwe. Vanuit het hotel loopt u zelfs direct het Speulderbos in, één van de oudste bossen van Nederland. Een uitgestrekt gebied van bossen, heide en weides ligt voor u klaar om te ontdekken. Wandel of fiets door de indrukwekkende natuur en breng een bezoek aan verschillende steden, attractieparken of knusse dorpjes.

De Veluwe

De Veluwe staat bekend om haar schitterende natuurrijke omgeving met eindeloze bossen. Het is dan ook niet gek dat de Veluwe een oppervlakte heeft van maar liefst 1.000 km2. Bewonder de schitterende en veelzijdige bossen, uitgestrekte weides, idyllische zandverstuivingen en kronkelende rivieren. In het natuurgebied is er ook veel wild. Hier kunt u zomaar een grazend edelhert tegen komen tijdens een wandeling of fietstocht.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten en actiefbeheerde natuurgebied van Nederland dat maarliefst een oppervlakte heeft van 54 km². Kom tot rust in deze prachtige omgeving en geniet van de kleurrijke bossen, uitgestrekte weides en idyllische zandverstuivingen. Naast de veelzijdige omgeving vindt u hier veel verschillende plant- en diersoorten.

Dolfinarium

In het nabijgelegen Harderwijk ligt het zeezoogdierenpark Dolfinarium. Een uitje naar Dolfinarium Harderwijk zal garant staan voor een ervaring vol ontdekkingen. Zo zal u tijdens een bezoek aan Dolfinarium de dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en haaien ontmoeten. De diversiteit en aanbod aan zeezoogdieren maakt Dolfinarium zelfs tot het grootste zeezoogdierenpark van Europa!

Harderwijk

Harderwijk is een stad met historische gebouwen, knusse terrasjes en sterrenrestaurants. Omringd door de uitgestrekte Veluwe en Randmeren, maakt dit de stad tot een ultieme combinatie van een gezellige binnenstad met weldadige rust daar buiten. De watersporter is in Harderwijk, door de verschillende wateren, aan het juiste adres. Wie op topniveau wilt eten gaat naar de Vischmarkt, maar liefst twee restaurants hebben een Michelinster mogen ontvangen.

Klimbos Garderen

Ga bij Klimbos Garderen het parcours over met allerlei obstakels en verschillende onderdelen. Klimbos Garderen is centraal gelegen, en ligt midden in de bossen van de Veluwe. U bent dus verzekert van een actieve dag midden in de natuur. Het Klimbos is uitstekend voor het hele gezin, als bedrijfsuitje of met uw partner.

Op pad met de boswachter

Altijd al eens op pad willen gaan met een echte boswachter? Bij Hotel 't Speulderbos organiseren we ieder weekend wandelingen met de boswachter. Hij neemt je mee naar het Speulderbos en vertelt je alles over de bomen, planten en dieren van het bos.

Apenheul

Een dagje aapjes kijken? Dat kan in het bijzonderen dierenpark Apenheul in Apeldoorn. Veel apen lopen los rond in het park en komen dus dichterbij dan ooit! Ontmoet de schattige maar brutale doodshoofdaapjes, bezoek het chimpansee verblijf en bewonder de vele andere aapsoorten in het park.