Europa Hotel Scheveningen Omgeving

Een kilometers lang strand met gezellige restaurants en terrassen. Elk seizoen van het jaar is het heerlijk vertoeven in Scheveningen. In de zomer genieten van het ultieme zon, zee en strandgevoel. Tijdens de winter mee doen met de traditionele nieuwsjaarsduik en heerlijk uitwaaien met een stevige wandeling in de herfst. 

Bezienswaardigheden

De "must-sees" voor een bezoek aan Den Haag of Scheveningen

1. Scheveningen Beach

Genieten van de prachtige natuur van de Nederlandse kust? Ook dat kan in Scheveningen. Maak een heerlijke wandeling door Meijendel, een prachtig natuurgebied waarin u op en top geniet van de schoonheid van de Nederlandse duinen. Scheveningen is ook met de kilometers lange stranden een heerlijke locatie voor jong en oud in elk seizoen. U kunt er heerlijk zonnen, surfen, lekker eten, genieten en relaxen.

2. Den Haag

Den Haag is tijdens een bezoek aan Scheveningen een must see. Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan de Noordzee en heeft een kustlijn van elf kilometer. Ook is de Haagse binnenstad bijzonder geschikt voor een dag winkelen. Het centrum biedt bekende warenhuizen als de Bijenkorf en alle winkels zijn zeven dagen per week geopend! En niets is fijner dan na een vermoeiende dag shoppen lekker uit waaien aan het strand.

3. Madurodam

Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad. Het park geeft een beeld van hoe Nederland eruitziet door middel van ruim 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. In het park zijn veel bewegende vervoersmiddelen zoals: auto's, rondvaartboten, vliegtuigen, treinen en trams. In Madurodam ontdekt u waar het 'kleine' Nederland groot in is.

Activiteiten

die het bezoeken waard zijn

SEA LIFE

SEA LIFE Scheveningen geeft een bijzonder kijkje in het wonderbaarlijke onderwaterleven. Kom oog in oog te staan met haaien en roggen, leer meer over zeeschildpadden en gevaarlijke piranha's en ontmoet de vriendelijke otters en pinguïns in hun mooie verblijf. SEA LIFE beschikt over maar liefst 45 aquaria met zeedieren en is elke dag geopend. Een leuk uitje voor zowel jong als oud.

Het Mauritshuis

Bekende schilderkunsten uit de Gouden Eeuw zijn tentoongesteld in het Mauritshuis. Dit huis bevindt zich in het centrum van Den Haag en bevat meesterwerken als het Vermeers Meisje met de parel. Een echte aanrader voor een bijzonder dagje weg.

AFAS CIRCUSTHEATER

Scheveningen is de ideale plek voor een gezellige avond uit! U kunt de grootste theatervoorstellingen bewonderen in het AFAS Circustheater, gelegen op loopafstand van het Europa Hotel Scheveningen. Het AFAS Circustheater heeft ook een restaurant, Le Cirque, waar heerlijk gedineerd kan worden voorafgaand of na een voorstelling.

De Pier Scheveningen

Het Scheveningen stand staat niet alleen bekend om haar vele kilometers, maar ook om de pier van Scheveningen. Deze pier bestaat uit een geheel overdekte wandelpromenade met daarboven een open wandeldek en aan het uiteinde vier eilanden. Op deze eilanden zijn verschillende winkeltjes en eetgelegenheden aanwezig. Hierdoor kunt u een hele dag genieten van het strand en de omgeving.

Bibliotheek Den Haag

De bibliotheek van Den Haag is één van de grootste bibliotheken van Nederland en heeft een uitgebreid assortiment aan boeken. Naast het uitgeven van boeken worden er ook dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd in de bibliotheek. Ook kunt u online boeken reserveren of verlengen.

Het Binnenhof

Het Binnenhof in Den Haag staat bekend om haar oude historie en uitgebreide gebouwencomplex. Het Binnenhof is eeuwenlang het middelpunt geweest in de Nederlandse politiek. Hierdoor volstrekt het Binnenhof zich uitstekend tot een rit in de geschiedenis van Nederland en haar politiek.

Natuur

Prachtige omgeving rondom het hotel

Landgoed Clingendael

Landgoed Clingendael is één van de schatten van de Nederlandse cultuur. Het prachtige landgoed ligt tussen Den Haag en Wassenaar en heeft een rijke historie. Door de Engelse stijl van bouwen en tuinen met indrukwekkende bomen en planten is dit een must see als u zich in de omgeving bevindt. Ook bevindt hier zich de Japanese Garden.

 

Fietstocht door Den Haag en Scheveningen

Het prachtige Den Haag ontdekken op een bijzondere manier? Weet u nog weinig over het centrum van Den Haag en Scheveningen? Dan is deze fietstocht de ideale activiteit om de stad te leren kennen en bezienswaardigheden te bewonderen. Midden in de bedrijvige stad Den Haag zijn ook veel groene rustpunten te vinden, die eenvoudig bereikbaar zijn met de fiets. Pefect voor een picknick. 

Japanese Garden

In Landgoed Clingendael ligt de Japanese Garden of Japanse Tuin. Dit prachtstuk is een eerbetoon aan de Japanse cultuur. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar waardoor de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend is. Door zijn kwetsbaarheid zijn honden, buggies, en elektrisch aangedreven hulpmiddelen beperkt tot niet toegestaan in de tuin.

Europa Hotel Scheveningen

Het prachtige Europa Hotel Scheveningen ligt als geen ander hotel in Nederland. Op slechts 198 stappen van het uitgestrekte strand en de Pier van Scheveningen en direct aan de bruisende boulevard met het AFAS Circustheater. Hier voelt u zich welkom na een dag aan het strand of in Den Haag.

HULP NODIG BIJ UW RESERVERING?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u tips en aanbevelingen? We helpen u graag verder met het plannen van uw bezoek aan Europa Hotel Scheveningen. Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon op +31 (0)70 416 95 95

  • Op 198 stappen van het strand
  • Mix van cultuur, natuur en winkelen
  • Dichtbij Den Haag

Contact

Contact en bereikbaarheid

Contact

Europa Hotel Scheveningen
Zwolsestraat 2
2587 VJ Scheveningen

Telefoon: +31 (0)70 416 95 95
E-mail: europa@bilderberg.nl

Bereikbaarheid

Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Den Haag Centraal pakt u tram 9, richting Scheveningen Noorderstrand. U stapt uit bij de tramhalte Kurhaus. Vanaf deze halte loopt u in drie minuten naar het hotel.