Aken

Beleef Aken en omgeving

Ontdek Aken, een historische sfeervolle stad in Duitsland. Aken ligt net over de grens bij Limburg en is daarom perfect te combineren met een weekend Zuid-Limburg. Met de prachtige gebouwen, rijke geschiedenis en het gevarieerde winkelaanbod biedt Aken voor ieder wat wils!

Overnachten nabij Aken

Op slechts een paar kilometer afstand vanaf Aken ligt Kasteel Vaalsbroek vescholen in het prachtige Limburgese landschap. Geniet van een mix van ontspanning en stedelijke inspiratie. Verblijf in één van de 130 sfeervolle kamers of suites in de hotelvleugel, ontbijt in het kasteel en geniet van een culinair diner in restaurant In de Oude Watermolen.

Bekijk hotel

Vergaderen nabij Aken

Buitenland in eigen land: zo voelt Kasteel Vaalsbroek. Een vergadering in de sfeervolle kasteelzaal combineer je met een smaakvolle lunch met lokale producten, een teamdag sluit je af met een wijnproeverij of roofvogelworkshop op ons landgoed. Weg van de dagelijkse omgeving ben je in staat om je te richten op wat belangrijk is en kom je nader tot elkaar.

Bekijk vergaderruimtes

Wellness nabij Aken

Ga er even tussenuit en kom genieten van een relaxdag in ons Spa & Wellness Centre in Vaals. Onze specialisten leggen u graag in de watten. Geniet van verschillende gezichtsbehandelingen, rustgevende massages waaronder ook heerlijke Hot Stones, peelings en nog veel meer ultiem genot. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van ons zwembad, sauna en fitnessruimte.

Bekijk wellness centre

Ontdek Aken

De vijf populairste dingen om te doen in Aken

1. Ontdek de Dom van Aken

Aken is een prachtige historische stad met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. De Dom van aken is het centrale punt van het centrum. De Dom is een bijzondere kerk. Naast zijn Byzantijnse uitstraling met prachtige versieringen en mozaïeken staat hij op de werelderfgoedlijst en is het de laatste rustplaats van Karel de Grote, één van de meest invloedsrijkste mannen uit de geschiedenis.

2. Beleef het stadhuis van Aken

Naast de Dom van Aken is het stadhuis een van de meest prominente gebouwen in het historische centrum. Het oudste deel van het stadhuis stamt uit de 8e eeuw toen Karel de Grote het liet bouwen. In het stadhuis kun je een kaartje kopen waarmee je een route volgt langs de indrukwekkende zalen waarin de rijke geschiedenis van het gebouw te zien is.

3. Bezoek het Aachener Tierpark

Dit bijzondere dierenpark ligt in een natuurreservaat en brengt mens en dier samen. Op de kinderboerderij is er de gelegenheid om dieren te knuffelen en voeren. Door het park loopt een wandelroute langs alle verschillende diersoorten door een mooie omgeving.

4. Ervaar de bijzondere warmwaterbronnen van Aken

De historische stad Aken staat al ruim 2000 jaar bekend om zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen. De bronnen zorgen niet alleen voor een ontspannende middag maar beschikken over helende krachten. Huidproblemen, spierpijn en reuma zijn kwalen waar de waardevolle mineralen uit de bron zijn werking voor doen. De Rosenquelle is de bekendste warmwaterbron van Aken 

5. Bezoek het drielandenpunt

Het Drielandenpunt bij Vaals is hét punt waar drie grenzen samenkomen. België, Duitsland en Nederland komen precies hier bij elkaar. Tevens bevindt zich hier ook het hoogste punt van Nederland. Vanaf dit punt kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt om de natuur te verkennen. Het is duidelijk dat het Drielandenpunt een indrukwekkende ervaring zal zijn, die bij een bezoek aan Aken niet gemist kan worden!

 

Overnachten nabij Aken

Kasteel Vaalsbroek in Vaals is een prachtig gelegen hotel op een landgoed van 18 hectare in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap, dichtbij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Het hotel biedt een uitgebalanceerde mix van ontspanning, stedelijke inspiratie en landelijke rust op hoog niveau. U logeert in één van de 130 sfeervolle kamers of suites in de hotelvleugel naast het kasteel met eigen patio of schitterend uitzicht over het glooiende Limburg.

Hotelarrangementen nabij Aken