Roofvogelworkshop

Heb jij het in je om een valkenier te zijn?

 • Vanaf 2 personen
 • Op maat
 • 1,5 uur

Het gevoel dat je krijgt wanneer een krachtige roofvogel doelgericht op je af komt vliegen en op je arm landt, is niet uit te leggen. Dat moet je ervaren! Aanschouw deze prachtige vogels van dichtbij en leer valkenieren in één dag.

Wat ga je doen?

De valkerij wordt van oudsher beoefend met valken, haviken en uilen. In deze traditie tonen ze de deelnemers, op educatieve wijze, de verschillende roofvogels in de vrije lucht. Tijdens de workshop lopen de deelnemers zelf met een vogel op de arm en laten ze de vogels zelf vliegen. Ze leren de loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. De valk duikt met fenomenale snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg. Ook krijgt het gezelschap een uitgebreide uitleg over deze vogels en het Valkenieren zelf.

“Onze favoriete workshop als het gaat om spanning en sensatie!”

Wie begeleidt de activiteit?

De workshop wordt begeleid door een ervaren valkenier. Hij laat je zien wat je een roofvogel allemaal kunt leren. Daarnaast vertelt hij tijdens de workshop over de verschillende soorten roofvogels.

Voor wie?

Voor iedereen die altijd al een keer met roofvogels van dichtbij kennis heeft willen maken en in is voor wat spanning en sensatie tijdens of als afsluiter van de vergadersessie.

Marjolein

"Ik heb in mijn leven al een aantal roofvogelshows gezien, maar om dit echt zelf te doen, is super gaaf! Het is best spannend, maar ik zou het zo weer doen."

Waar is de Roofvogelworkshop?

 • Kasteel Vaalsbroek

  Uniek kasteel voor bijzondere bijeenkomsten Vaals - Limburg

  Omringd door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg vind je een historisch landgoed. Een stukje buitenland in eigen land. Een uniek decor voor bijzondere bijeenkomsten met de mogelijkheid om te overnachten. Hier komen gastronomie, historie en beleving samen. Welkom bij Kasteel Vaalsbroek!

 • Hotel De Bovenste Molen

  Vergaderruimtes in het Limburgse bos Venlo - Limburg

  Wanneer je komt vergaderen bij Hotel De Bovenste Molen in Venlo is er één ding zeker: Hier wil je naar buiten. Gelegen in de idyllische bossen van Noord-Limburg wordt je omringt door stromende beekjes en het geluid van fluitende vogels. Inzichten en ideeën voor de vergadering komen hier vanzelf.

Meer inspiratie

 • Vanaf 2 personen
  Op maat

  Tour de Grotte

  Down under in Nederland: in de Valkenburgse grotten kan het! Op een mountainbike ga je Nederlands meest beroemde gangenstelsel in en ga je op avontuur. Dan moet je alleen niet bang zijn in het donker...

 • Vanaf 20 vergadergasten
  Op maat

  Workshop vlaai bakken

  Waar je in Limburg ook komt, overal wordt je een stuk heerlijke Limburgse vlaai aangeboden. Het is het culinaire symbool voor deze bourgonische provincie. Tijdens deze smaakvolle activiteit worden alle zintuigen ingezet om achter de geheime ingrediënten te komen.

 • 4 - 1250 personen
  Vanaf € 72.50 p.p.

  Bourgondisch vergaderen

  Kasteel Vaalsbroek stelt je in staat het beste uit jezelf en je collega’s te halen.