Workshop vlaai bakken

Ontdek het geheim achter de échte Limburgse vlaai

 • Vanaf 20 vergadergasten
 • Op maat
 • 3 uur

Waar je in Limburg ook komt, overal wordt je een stuk heerlijke Limburgse vlaai aangeboden. Het is het culinaire symbool voor deze bourgonische provincie. Tijdens deze smaakvolle activiteit worden alle zintuigen ingezet om achter de geheime ingrediënten te komen.

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop vlaaienbakken nemen we je mee in het maken van deze Limburgse specialiteit. Je creeërt helemaal zelf je eigen Limburgse vlaai. Zo ga je onder andere zelf je eigen ingedienten plukken en verwerken, en maak je zelf je deeg. De zelfgemaakte vlaaien worden gebakken en na afloop krijg je de vlaai mee naar huis. De workshop kan worden uitgebreid met een rondleiding over het landgoed of een proeverij van diverse soorten appelsap.

“Maak je eigen Limburgse lekkernij!”

Wie begeleidt de activiteit?

De workshop wordt begeleid door evenementenbureau Down South Events. Tijdens de workshop leer je van een ervaren bakker de kneepjes van het vak. Zo vertelt hij onder andere meer over het rijsproces van de vlaai.

Voor wie?

Voor iedereen die van gebak houdt en graag de kunst van het Limburgse vlaai bakken wil leren kennen. De workshop vlaai bakken kan gereserveerd worden door zakelijke gasten van Kasteel Vaalsbroek in combinatie met een vergaderarrangement. Een leuke bezigheid om even te ontspannen tijdens je vergadering!

Waar is de workshop vlaai bakken?

Meer inspiratie

 • 15 - onbeperkt
  32,50 p.p.

  Escape the Room

  Ontsnap samen zo snel mogelijk en open als eerste de Mysterybox

 • Vanaf 2 personen
  Op maat

  Roofvogelworkshop

  Het gevoel dat je krijgt wanneer een krachtige roofvogel doelgericht op je af komt vliegen en op je arm landt, is niet uit te leggen. Dat moet je ervaren! Aanschouw deze prachtige vogels van dichtbij en leer valkenieren in één dag.

 • 5 - 20
  18,50 p.p.

  Wijnproeverij bij St. Martinus

  Ontmoet Stan en Nienke. Zij produceren bij St. Martinus de meest duurzame wijnen die je je maar kunt bedenken. Geniet ook vooral van het uitzicht over de wijngaard en het bijzondere bergdorp Vijlen.