In verband met mijn afwezigheid ben ik er niet.

4 unieke #outofoffice afwezigheidsberichten die de ontvanger laten lachen

Deel deze pagina

In deze tijd van het jaar zetten wij deze automatische email weer massaal aan: de #outofoffice reply. Een goed teken, want regelmatig onbereikbaar zijn is goed. Het verbetert de kwaliteit van je werk, verhoogt je werkplezier en het maakt je productiever. Genoeg redenen om deze vakantie je e-mail echt links te laten liggen. Maar hoe vertel je dit op een vriendelijke en leuke manier? Bilderberg helpt je op weg!

4x Unieke #outofoffice replies

NAAR EEN COLLEGA

Dank je wel voor je email. Mijn antwoord zal echter nog even op zich laten wachten. Ik ben namelijk tot [datum] #outofoffice. Hoofd leegmaken, lijf opladen, inspiratie opdoen, dat soort dingen.
[Datum] sta ik weer voor je klaar. Vol frisse energie. En dan sta jij bovenaan mijn lijstje. Kan het niet zo lang wachten? Dan heb ik een aantal geweldige collega’s die je vast verder kunnen helpen. Mail naar [email] of neem contact op met mijn collega [naam] via [e-mail]. Ik wens je een fijne zomer toe!

NAAR EXTERN

Bedankt voor je bericht. Ik ben tot [datum] afwezig. Nu hoor ik te zeggen dat ik beperkt toegang heb tot mijn email. Maar dat is niet waar. Ik ontvang mijn email op mijn telefoon en zal er af en toe naar kijken om te zien of ik niets belangrijks gemist heb. Alleen: ik heb mijn gezin/partner/kinderen/vrienden beloofd om deze vakantie rust te nemen, los te laten en hen mijn volledige aandacht te geven. Dus, als het niet dringend is, zal ik je bericht even laten voor wat het is. Kan het echt niet wachten tot na [datum]? Dan heb ik een aantal geweldige collega’s die je vast verder kunnen helpen. Neem contact op met mijn collega [naam] via [email] of bel [telefoon] en vraag naar [naam].

ALGEMEEN

Ik ben op dit moment #outofoffice. En dat zouden we allemaal vaker moeten doen. Even buiten de muren van kantoor. Dat werkt inspirerend en brengt het beste in je naar boven!
[Datum] sta ik weer voor je klaar en zal ik met veel plezier je bericht beantwoorden.

ALS JE DURFT

Bedankt voor je bericht. Tot [datum] ben ik op rondreis langs een onontdekte eilandengroep bij de Malediven. Op dit moment lig ik dus op een hagelwit strand met een cocktail in mijn hand, of ben ik aan het snorkelen met mijn nieuwe dolfijnenvrienden. Nee hoor, grapje. Ik zit twee weken op een camping op een afgelegen oord, met mijn schoonfamilie op het naastgelegen veldje en een weersvoorspelling van 16 graden en regen. Waarschijnlijk ben ik nu dus een trui aan het breien. Je kunt je voorstellen dat ik niet kan wachten totdat ik op [datum] je email kan beantwoorden. 

Startklaar voor het najaar

Ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor de bijeenkomsten van dit najaar? Wij denken graag met je mee! Tijdens een adviesgesprek met één van onze event regisseurs helpen we jou met een efficiënte aanpak van de organisatie. Binnen 20 minuten helpen we jou met het achterhalen van het doel van de bijeenkomst, bekijken we welke locatie daar het beste bij past en delen we suggesties voor een unieke invulling van jouw bijeenkomst.

Plan hier jouw adviesgesprek

Overigens hoef je niet per se op vakantie te gaan om een echt #outofoffice gevoel te krijgen. Je kan het ook krijgen van een mooie wandeling in het bos, een smaakvol diner met goed gezelschap of een inspirerende meeting. Ik help je daar graag mee!


             Marieke Jongbloed 2022 Transparant.png

Meer verhalen