'In verband met mijn afwezigheid ben ik er niet. Fijne feestdagen!'

4 unieke #outofoffice afwezigheidsberichten voor de kerstvakantie die de ontvanger laten lachen

Deel deze pagina

Het afwezigheidsbericht instellen in je email. Misschien wel de leukste taak voordat je #outofoffice gaat om de feestdagen te vieren. Maar waarom is dit bericht dan vaak zo saai? Bedenk eens het volgende; hoe zou jouw afwezigheidsbericht een glimlach op jouw gezicht én die van de ontvanger kunnen toveren? Bilderberg helpt je op weg met vier berichten waar we zelf vrolijk van worden.

4x Unieke #outofoffice replies

1. ALGEMEEN

Bedankt voor uw bericht. Mijn antwoord zal echter even op zich laten wachten. Ik ben namelijk tot [datum] #outofoffice. Denk aan kerstdiners, oliebollen bakken en wandelen in de natuur. Maar vanaf [datum] sta ik weer vol frisse energie voor je klaar. Fijne feestdagen gewenst!

2. EXTERNE ONTVANGERS

Bedankt voor je bericht. Ik ben tot [datum] afwezig. Nu hoor ik te zeggen dat ik beperkt toegang heb tot mijn email. Maar dat is niet waar. Ik ontvang mijn email op mijn telefoon en zal er af en toe naar kijken om te zien of ik niets belangrijks gemist heb. Alleen: ik heb mijn gezin/partner/huisdieren/vrienden/mezelf beloofd om deze vakantie echt mijn volledige aandacht te geven. Dus, als het niet dringend is, zal ik je bericht even laten voor wat het is. Kan het echt niet wachten tot na [datum]? Dan heb ik een aantal geweldige collega’s die je vast verder kunnen helpen. Neem contact op met mijn collega [naam] via [email] of bel [telefoon] en vraag naar [naam]. Ik wens je fijne feestdagen toe, tot volgend jaar!

3. NAAR COLLEGA'S

Dank je wel voor je email. Mijn antwoord zal echter nog even op zich laten wachten. Ik ben namelijk tot [datum] #outofoffice. Hoofd leegmaken, lekker eten en drinken, lichaam opladen, inspiratie opdoen, dat soort dingen.
[Datum] sta ik weer voor je klaar. Vol frisse energie. En dan sta jij bovenaan mijn lijstje. Kan het niet zo lang wachten? Dan kunnen deze geweldige collega’s je vast verder helpen. Mail naar [email] of neem contact op met mijn collega [naam] via [e-mail]. Tot volgend jaar!

4. ALS JE DURFT...

Bedankt voor je bericht. Tot [datum] ben ik op rondreis langs een onontdekte eilandengroep bij Thailand. Op dit moment lig ik dus op een hagelwit strand met een cocktail in mijn hand, of ben ik aan het snorkelen met mijn nieuwe dolfijnenvrienden. Nee hoor, grapje. Ik ben twee weken thuis waarbij ik m'n best doe om mijn kerstboom heel te houden terwijl er peuters/pubers/honden/katten rondrennen. Ik struin alle supermarkten af om dat ene onmogelijke ingrediënt voor het kerstdiner te verzamelen en ik ben dagen aan het wassen om de oliebollengeur uit mijn kleding te krijgen. Je kunt je voorstellen dat ik niet kan wachten totdat ik op [datum] je email weer kan beantwoorden. Fijne feestdagen!

´Een overvolle agenda. Van meeting naar meeting. Lunchen achter je bureau. Herkenbaar? Laat dan vaker #outofoffice gaan een goed voornemen zijn. Dat geeft rust én inspiratie. Ik help je daar volgend jaar graag mee, maar eerst: Fijne feestdagen gewenst!'


             Sanne_Frederiks-Meeting_Event_specialist-removebg-preview (1).png

Meer verhalen