Ontmoet de leveranciers

van Heerlijk & Eerlijk

"Heerlijk & Eerlijk draait om pure smaken, eerlijke en verse ingrediënten van eigen bodem en koken met zo min mogelijk verspilling. Samen met onze chefs heb ik de beste leveranciers geselecteerd. Ik stel ze hier graag aan je voor!"

Malou van der BurgtOperations Coördinator

             20201126_Malou_gespiegeld.png

Van Eigen Deeg

Maak kennis met Marijntje. Als bakkersdochter groeide zij op tussen het deeg en de meest smaakvolle lekkernijen. Als koekexpert wil zij natuurlijk de allerlekkerste koekjes bakken. Maar de ambities van Marijntje gaan verder. Ze wil met Van Eigen Deeg laten zien hoe je echt stappen kunt zetten op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen. Wist je bijvoorbeeld dat brood één van de meest verspilde etenswaren in Nederland is? Dit inspireerde Marijntje om brood te redden en dit als basis te gebruiken voor haar Circulariekoek. Naast dat dit heerlijke koekje duurzame ingrediënten bevat, wordt deze ook nog eens duurzaam verpakt. De verpakking is namelijk vrij van plastic en gemaakt van gerecycled landbouwafval. 

De Oranjehoen

In Flevoland staat de boerderij van Johan die bestaat uit akkerbouw en kippen. Samen met zijn moeder creëerde hij van deze boerderij een mooie en werkende kringloop. Zo wordt het tarwe uit de akkerbouw gebruikt als voer voor de kippen, met het stro wordt de vloer belegd en het mest van de kippen wordt weer gebruikt om de landbouwgrond te verrijken. Maar wat maakt de Oranjehoen nu zo bijzonder? Naast dat zij een prettige leefomgeving hebben waar ze vrij kunnen scharrelen, is de voeding die de kippen krijgen ook uniek. Zij krijgen onder meer een mix van wortel, biet en kruiden. Groenten die op het eigen erf verbouwd worden. Deze voeding is niet alleen gezond voor de kippen maar geeft het vlees ook extra smaak en een oranje kleur.

Instock

Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Als assistent supermarktmanagers werden zij elke dag geconfronteerd met al het eten dat werd verspild. Dit gebeurd natuurlijk niet alleen in supermarkten, maar in de gehele voedselketen. Dit kon en moest anders dachten zij en zo is Instock ontstaan. Een groothandel voor geredde producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis, gewoon omdat er een overschot is. Instock haalt deze producten op bij telers en producenten en zorgt ervoor dat dit in onze hotels terecht komt. 

Eco Fields

In Wekerom bevindt zich de boerderij en slagerij van Bart en Marina: Eco Fields. Niet alleen hebben zij percelen met akkerbouw, verbouwen zij zelf wijn maar houden zij ook kalveren die vervolgens verwerkt worden in hun eigen slagerij. Deze gesloten cyclus zorgt ervoor dat de kwaliteit van hun producten optimaal is gewaarborgd. Zij zien letterlijk toe op de gezondheid en het welzijn van de dieren. Ook voeden zij de dieren met uitsluitend biologisch geteeld voer van hun eigen percelen en die in de directe omgeving.

Sparc Kitchen

Pablo Buwalda heeft met Sparc Kitchen een duidelijk doel: Bewust, duurzaam, vegan maar vooral lekker eten aanbieden. De ster van hun producten? Tarwe! Tarwe is een grondstof waar wereldwijd een overschot van is en dat is dan ook precies de reden dat Sparc ervoor heeft gekozen om dit te verwerken in hun producten. Het tarwemeel wordt verwerkt tot een soepel deeg, kruiden en verse groente worden toegevoegd en de meatless burger is klaar om gegeten te worden. Dat is niet alles, ook een maatschappelijke bijdrage leveren is belangrijk voor Sparc. Daarom bieden zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een goede werkplek.