Bewust Bilderberg

Samen houden we de wereld mooi

Duurzaam ondernemen

Voor de toekomst

Als hotelketen draagt Bilderberg graag bij aan een duurzame wereld. Want duurzaam ondernemen doen we voor de toekomst. Met het gebruik van biologische ingrediënten en slimme energiebesparingen, en door ons bewust te zijn van mens en milieu is Bilderberg met recht "groen" te noemen. 

Puur en (h)eerlijk

Producten met een duurzaamheidskeurmerk zijn niet alleen goed voor dier en milieu, ze zijn ook eens bijzonder lekker. Echte smaken, vers en puur. Daarom gebruiken de restaurants van Bilderberg zo veel mogelijk producten met een duurzaamheidskeurmerk. Hierbij valt te denken aan de keurmerken BIO, EKO, Fair Trade. Ook voor ons ontbijt en lunch kiezen we voor duurzame producten, zoals biologisch brood en fair trade vis.

 

Bekijk hier het inkoopbeleid

Bewust voor het milieu

Bilderberg verwelkomt elke maand duizenden gasten in haar hotels. Dit betekent dat er heel wat wasgoed, afval en elektriciteit geproduceerd wordt. Al jaren richt Bilderberg haar hotels zo bewust mogelijk in. Zo vragen we gasten om aan te geven welke handdoeken vervangen moeten worden, zetten we waterbesparende maatregelen in en gebruiken we biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Samen met de energiebesparende maatregelen, het scheiden van afval en het terugdringen van bijvoorbeeld linnenverbruik dragen we zo ons steentje bij aan een beter milieu.

Bekijk hier de MVO verklaring

Bilderberg in beweging

Gezonde medewerkers zijn even belangrijk als een gezond milieu. Daarom heeft Bilderberg ook voor haar medewerkers een speciaal programma opgesteld: Bilderberg "On the MOVE". Met “On the MOVE” streeft Bilderberg er naar haar medewerkers met plezier, gezond en betrokken te laten werken. Met dit programma wordt er gewerkt aan kennis en vaardigheden, werk en privé balans, communicatie en commitment en voor al met heel veel plezier en passie. De “Schatkist”  van mogelijkheden zorgt ervoor dat medewerkers met onder andere online trainingen, gezondheid en talencursussen aan de slag kunnen gaan.

Green key certificaat

Voor alle hotels het gouden certificaat

Green Key is wereldwijd hét duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. Een Green Key certificaat geeft aan hoe milieubewust een hotel opereert. Wordt er afval gescheiden, gebruikt het hotel milieuvriendelijk wasmiddel, is er energiebesparende verlichting? Er zijn verschillende gradaties: brons, zilver en goud. Alle Bilderberg hotels dragen met trots het gouden Green Key certificaat.