Bewust Bilderberg

Samen houden we de wereld mooi

Duurzaam ondernemen

voor de toekomst

Als hotelketen draagt Bilderberg graag bij aan een duurzame wereld. Want duurzaam ondernemen doen we voor de toekomst. Met het gebruik van biologische ingrediënten en slimme energiebesparingen, en door ons bewust te zijn van mens en milieu is Bilderberg met recht "groen" te noemen. 

Food Waste Challenge

Bilderberg is op een missie om voedselverspilling te verminderen. In 2019 hebben we meegedaan aan de Food Waste Challenge. In zes weken streefden we ernaar om 15% minder voedsel te verspillen van ons ontbijt, en dat is gelukt. De komende jaren gaan we hier nog actiever mee aan de slag.

 

Bewust voor het milieu

Bilderberg verwelkomt elke maand duizenden gasten in haar hotels. Dit betekent dat er heel wat wasgoed, afval en elektriciteit geproduceerd wordt. Al jaren richt Bilderberg haar hotels zo bewust mogelijk in. Zo vragen we gasten om aan te geven welke handdoeken vervangen moeten worden, zetten we waterbesparende maatregelen in en gebruiken we biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Samen met de energiebesparende maatregelen, het scheiden van afval en het terugdringen van bijvoorbeeld linnenverbruik dragen we zo ons steentje bij aan een beter milieu.

Bekijk hier de MVO verklaring

Too Good To Go

Recent heeft Bilderberg het Bilderberg Ontbijt in een nieuw jasje gestoken. Er wil nog wel eens wat overblijven en daarom biedt Bilderberg de ‘Magic Box’ aan met verschillende soorten dagelijkse lekkernijen wat letterlijk ‘Too Good to Go’ is. Met de ‘Magic Box’ wordt verspilling tegengegaan en wordt de COuitstoot gereduceerd. De boxen worden aangeboden op de Too Good To Go app.

The Good Roll

Enkele hotels maken sinds 2019 gebruik van The Good Roll. Dit is een organisatie die 50% doneert aan de bouw van toiletten en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van CO2. Bovendien is het wc-papier van The Good Roll super zacht en super sterk. Ons doel is om The Good Roll in alle hotels uit te gaan rollen.

Green key certificaat

Voor alle hotels het gouden certificaat

Green Key is wereldwijd hét duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. Een Green Key certificaat geeft aan hoe milieubewust een hotel opereert. Wordt er afval gescheiden, gebruikt het hotel milieuvriendelijk wasmiddel, is er energiebesparende verlichting? Er zijn verschillende gradaties: brons, zilver en goud. Alle Bilderberg hotels dragen met trots het gouden Green Key certificaat.