vrijdagsrecept

De Zeewier Wrap

Ingrediënten voor 4 wraps

​150 gram zongedroogde tomaten
75 gram walnoten
1 st limoen
250 gram bloemkool
1 citroen
Olijfolie
Verse peterselie
100 gram rettich
1 krop little gem sla
4 x wrap van zeewier
Zout en peper

Bereidingswijze

Zongedroogde tomaten paté

Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken op een zeef en vang de olie op;
Snijd de limoen door de helft en knijp het vocht er uit;
Draai de walnoten samen met de zongedroogde tomaten fijn in een Magimix;
Voeg hieraan de limoensap en wat van de opgevangen olie op totdat deze mooi smeuïg is.

Zo maak je

Bloemkool couscous

Snijd roosjes van de bloemkool af;
Snijd de citroen door de helft, knijp het vocht eruit en vang dit op in een schaaltje;
Draai de bloemkool met een 1/3 van het citroensap en 2 eetlepels olijf olie, in de Magimix tot de couscous mooi van structuur is en breng deze op smaak met wat zout en peper.

Tot slot

De wrap

Schil de rettich en maak vervolgens met een kaasschaaf dunne linten;
Leg de wraps naast elkaar en smeer deze in met de paté van zongedroogde tomaten;
Leg in het midden van de elke wrap, in de lengte, de rettich linten met naar smaak extra zout en peper;
Verdeel nu de bloemkool couscous gelijkmatig over de wrap, snijd de little gem kropsla in fijne reepjes en verdeel deze ook in het midden over de wrap;
Tot slot rol je de wrap vanaf één kant naar het einde toe op en snijd je de wrap door de helft om hem vervolgens op de paté van zongedroogde tomaten te leggen.

Eet smakelijk!