Maak van uw bed een hotel bed

Weet u wat gasten zo fijn vinden als ze bij ons komen overnachten? Dat een strak opgemaakt hotelbed met frisse schone lakens hen staat op te wachten. Met deze tips creëert u het hotelbed-gevoel nu ook bij u thuis.

Deel deze pagina

Het ultieme luxegevoel volgens veel van onze gasten? Een fris, strak opgemaakt hotelbed. Zo eentje waar u na een lange dag het liefst meteen induikt. En wat als u dit heerlijke gevoel nu ook thuis kunt creëren? De tijd die u normaal besteedt om bijvoorbeeld op het werk te komen, kunt u nu besteden aan het opmaken van uw bed. Maar hoe kunt u eigenlijk van uw eigen bed een waar hotelbed maken? De hotelbedexperts van Bilderberg geven enkele tips.

De kleur zegt alles

Printjes van bloemen, stippeltjes of felle kleuren als beddengoed. U kunt het zo gek nog niet bedenken of het is tegenwoordig mogelijk. Maar als u voor de echte hotelervaring wilt gaan, is er maar één kleur mogelijk: wit. Waarom? Wit is een symbool van luxe en ziet er uitnodigend uit. Dus geen afleidende printjes, maar lichte – en als het even kan witte – lakens, waardoor geest en lichaam automatisch eerder zullen ontspannen. En een ontspannen lichaam zal zorgen voor een kwalitatief goede nachtrust.

Stijven & strijken

Het is tijdrovend, maar het resultaat is er dan ook naar. Voor het strijken spuit u uw lakens in met een stijfsel, laat u het spul even intrekken en vervolgens kunt u het daarna instrijken. Het stijven van uw lakens zorgt ervoor dat uw lakens extra zacht aanvoelen. Het stijven van de lakens is een extra luxe, maar het strijken is essentieel. Zonder een strijkbeurt zullen uw lakens er namelijk nooit super strak uit komen te zien.

Ga voor details

Mooie strakke witte lakens zijn niet weg te denken bij een perfect opgemaakt bed, maar vergeet ook de details niet. Meerdere kussens op het bed, een heerlijk geurende kaars en een bed- en linnenspray maken uw hotelbedervaring helemaal compleet. Een andere aanrader als extra detail is een sprei, maar wij adviseren dit alleen te doen als u genoeg ruimte heeft om deze sprei ergens neer te leggen.

Neem er de tijd voor

Wanneer u uw bed opmaakt, neem hier dan ook de tijd voor. Maak er echt een ritueel van. Hoe meer liefde en aandacht u hieraan geeft, hoe fijner u uiteindelijk ook zult slapen. Om een fijne bed-opmaak-ervaring te hebben, is het belangrijk om van tevoren alles wat u nodig heeft klaar te leggen. Zo kunt u in dezelfde ruimte blijven en blijft uw volledige aandacht bij het opmaken van uw bed.

Maak uw bed elke ochtend op

Als u elke ochtend uw bed opmaakt, kunt u elke avond een strak opgemaakt bed induiken en gaat u een rustgevende nachtrust tegemoet. Maar er is nog een fijne bijkomstigheid. Met het opmaken van uw bed heeft u namelijk al uw eerste succes van de dag behaald, waardoor u meer voldoening zult halen uit de rest van uw dag. En dat met eigenlijk maar zo weinig inspanning.

Hoe wordt een hotelbed opgemaakt?

Hoe maakt onze housekeeping een hotelbed eigenlijk op? Welke volgorde wordt er aangehouden? En hoe wordt de sprei neergelegd? Bekijk de video en u komt er achter.

Nog enkele aanvullende tips

om een hotelbed te creëren

Meerdere kussens

Plaats stevige kussens achter zachtere kussens. De stevige kussens zullen steun verlenen aan de zachtere kussens en ervoor zorgen dat uw bed er fris en netjes uitziet.

Buiten laten drogen

Hang uw lakens buiten te drogen. De geur is heerlijk en het is ook milieuvriendelijk.

Ga voor een boxspring

Bij Bilderberg maken we gebruik van boxsprings. En om niet alleen de hotelbed-ervaring te hebben, maar ook de Bilderberg hotelbed-ervaring, kunt u dit bed ook thuis in huis halen.