De Kromme Dissel

Geniet van pure gastronomie in bekroond restaurant.

Restaurant De Kromme Dissel

Telefoon: 0317 - 313 118

E-mail: klein-zwitserland@bilderberg.nl

www.krommedissel.nl

Culinair genieten op topniveau midden in de Veluwe

Genieten van gastronomie op topniveau; dat kan bij restaurant De Kromme Dissel, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum. Als enige in Nederland wordt restaurant De Kromme Dissel al 47 jaar op rij bekroond met een Michelinster. Het restaurant biedt u dan ook een feest der zintuigen. Pure ingrediënten en verrassende smaken, samengebracht in een kunstwerk op u bord en omlijst door sfeer en gastvrijheid. Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Openingstijden

Lunch: Wo t/m Vr 12:00 - 14:00
Diner: Di t/m Za 18:00 - 22:00
Zo & Ma Gesloten

Reserveren

Telefoon 0317 - 313 118
klein-zwitserland@bilderberg.nl

Reserveer nu online

Puur genieten

In een bijzondere sfeer

Stapt u binnen bij restaurant De Kromme Dissel, dan komt u even in een andere wereld. In de Oud-Saskische boerderij dineert u in een bijzondere sfeer. Even bestaat er niets, behalve goed gezelschap en heerlijke smaken.

Al 47 jaar Michelinster

Met trots draagt De Kromme Dissel al 47 jaar op rij een Michelinster.

Opgenomen in de Lekker 500

De Kromme Dissel is opgenomen in de Lekker 500 gids van 2018 op plaats 54.

GaultMillau

De Kromme Dissel heeft bij GaultMillau editie 2018 16 punten behaald.

Wat anderen zeggen

Over De Kromme Dissel

'Dantheman' op Iens

"Het lijkt wel of ze ieder jaar een beetje beter en creatiever worden bij de Kromme Dissel. Ook deze keer weer meesterlijk goed gegeten. Het menu bestond uit louter plaatjes van gerechten die allen perfect bereid waren. De sommelier kwam met een verassende wijn suggestie die erg goed was en de hele avond heeft de bediening perfect haar werk gedaan. Het fijne van de Kromme Dissel is dat ze er alles aan doen om het je ongelofelijk naar je zin te maken waardoor het niet alleen een culinair hoogstaande maar ook een erg gezellige avond uit is! Chapeau!"

'Leen' op Eet.nu

"We zijn hier enorm verwend, verrast en verzadigd geweest. Bediening die het helemaal snapt en een geweldige kaart. Gerechten zijn met zorg en aandacht bereid en de wijnen door de sommelier voor ons gekozen en ingeschonken waren niet te vergeten lekker. Een top culi-ervaring! Daar ga je naar de Kromme Dissel voor."

Ervaar het 'Disselgevoel'

"U laten genieten van pure smaken en verfijnde gerechten, dat is al jaren onze missie bij De Kromme Dissel. De gast plezieren is namelijk het mooiste wat er is. Dat doen we het liefst met verrassende combinaties en eerlijke ingrediënten van lokale leveranciers. Zo creëren we al bijna een halve eeuw met veel passie en trots een culinaire reis voor u. Ik nodig u graag uit het 'Disselgevoel' te ervaren."

Tonny Berentsen, chef-kok De Kromme Dissel

De oorsprong

Ontmoet onze leveranciers

De smaak van onze gerechten begint bij de basis: de ingrediënten. De Kromme Dissel selecteert daarom elke dag met zorg haar producten. Daarbij kiezen we zoveel mogelijk voor lokale leveranciers die net als wij een passie hebben voor kwaliteit. Zoals seizoensgroente van biologische tuinderij De Ommuurde Tuin, lamsvlees van Texels Puur of ambachtelijke kazen van De Hoeve.

Kookboeken

van de Kromme Dissel

Elementen

In Elementen, het eerste boek van De Kromme Dissel en uitgegeven in 2012, staat de zoektocht naar de beste, puurste en eerlijkste producten centraal. De Kromme Dissel geeft een kijkje in haar filosofie en neemt je mee naar haar leveranciers aan de hand van mooie verhalen en bijzondere recepten.

Bestel Elementen

Inspiratie

Als vervolg op Elementen laat het keukenteam van De Kromme Dissel u in het boek Inspiratie zine hoe uiteenlopende gerechten tot stand zijn gekomen. Met bijzondere anekdotes, spectaculaire foto's en heerlijke recepten laten zij u proeven van de creatieve sfeer in de keuken.

Bestel Inspiratie

Combineer uw bezoek

met een heerlijke overnachting

Kromme Dissel op ons blog

Thuis koken als een topchef

coquille met aardappel en kaviaar

Heb jij een passie voor koken en heb jij altijd al eens willen koken zoals chefs dat in een restaurant doen? Dan delen de topchefs van de Kromme Dissel graag één van hun recepten met jou. Kook de sterren van de hemel met dit recept van deze heerlijke coquille met...

lees verder

Een nieuwe start

Een nieuwe start

2016 was echt een heerlijk jaar, we hadden de wind echt in de zeilen en de ene na de andere award haalden we binnen. Je zou bijna van verwaandheid naast je schoenen gaan lopen. En dan is het zo heerlijk dat je drie kinderen hebt. Begin december kwam ik thuis...

lees verder

Wijntips voor de feestdagen

Wijntips voor de feestdagen

1. Met goede Champagne blijf je fit Sommige mensen zeggen wel eens: “doe mij maar geen Champagne, want daar wordt ik zo aangeschoten van.” Dit klopt! Het mooie is doordat de alcohol door koolzuur sneller in het bloed wordt opgenomen, het ook weer eerder je lichaam uit is. Dus naast...

lees verder