Risotto met asperges

Risotto met asperges voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 12 asperges
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 dl witte wijn
  • 0.9 dl kookvocht van de asperges
  • Parmezaanse kaas
  • Roomboter
  • Zout

Bereiding van de asperges

  • Schil de asperges en snij het onderste kontje eraf.
  • Breng de asperges aan de kook met koud water en kook in circa 4 min beetgaar.
  • Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.

Bereiding van de risotto

  • Snipper de ui.
  • Bak de ui aan in zonnebloemolie tot deze glazig is.
  • Voeg de risotto toe en bak even mee.
  • Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot deze verdampt is.
  • Voeg een gedeelte van het asperge kookvocht toe en blijf voortdurend roeren tot deze bijna verdampt is.
  • Herhaal deze handeling tot de bouillon op is.
  • Breng op smaak met boter, Parmezaanse kaas en zout.
  • Serveer samen met de asperges.

Eet smakelijk!