Apeldoorn: waar cultuur en natuur samenkomen

Na een grondige renovatie willen wij u graag weer verwelkomen bij Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn. Alle hotelkamers zijn vernieuwd en alhoewel de luxe voorzieningen ervoor zorgen dat u eigenlijk in de hotelkamer wil blijven; Apeldoorn heeft zoveel te bieden.

Deel deze pagina

Natuur, cultuur en ontspanning komen samen in de buurt van Hotel De Keizerskroon, waar een divers aanbod van bezienswaardigheden te vinden is. Wij geven u tien tips die u als natuurliefhebber of cultuurfanaat niet mag missen tijdens uw weekend weg in Apeldoorn:

1. Paleis Het Loo

Met stip op nummer één, uiteraard onze goede buur: Paleis Het Loo. Dit voorjaar opent dit unieke paleis haar deuren na jaren van renovatie. Maak een reis terug in de tijd en ontdek de pracht en praal van het koninklijke paleis uit de 17e eeuw. Paleis Het Loo is een van de bekendste bezienswaardigheden van Apeldoorn en bevindt zich om de hoek bij Hotel De Keizerskroon. Wandel door de prachtige tuinen en ontdek het rijke verleden van de Nederlandse koninklijke familie. 

2. Royal Light Festival

Van 15 tot en met 19 maart is Apeldoorn hét decor voor de eerste editie van het Royal Light Festival. Dit gratis festival presenteert zeven lichtobjecten van internationale kunstenaars. De drie kilometer lange route voert langs bijzondere lichtkunstwerken en loopt vanaf het naastgelegen Paleis Het Loo naar de binnenstad van Apeldoorn. 

3. Brocante markt

Antiekverzamelaars, vintage liefhebbers en designers opgelet! Op 25 en 26 maart wordt er in de Zwitsal Fabriek een brocante markt georganiseerd. De Zwitsal Fabriek is een iconisch gebouw in Apeldoorn gelegen op slechts zes minuten rijden van het hotel. Met meer dan 60 aanbieders uit binnen- en buitenland is dit de perfecte brocante markt van de regio. Allemaal in Engelse sferen, want dat is het thema van deze editie. Kom gezellig kijken en vind de mooiste antieke, vintage en industriële topstukken.

4. Deventer

Op slechts een half uur rijden van Apeldoorn vindt u de historische Hanzestad Deventer. Deze middeleeuwse stad aan de IJssel is een populaire bestemming voor een dag uit. Het heeft een gezellig centrum met tal van winkels, cafés en restaurants. Wandel door de middeleeuwse straten, bewonder de oude gebouwen en geniet van de gezellige sfeer. 

5. Whisky Festival

Whisky liefhebbers zijn op zondag 12 maart in Apeldoorn aan het goede adres. Dan wordt er namelijk voor het eerst in Apeldoorn een Whisky festival georganiseerd. Hier kunt u verschillende soorten whisky proeven, workshops volgen en meer te weten komen over deze drank. Wel goed om te weten is dat u van tevoren een kaartje moet kopen. Het festival wordt georganiseerd op het Stationsplein, vanaf het hotel gezien zo’n tien minuten rijden.

6. Lunchen bij Sizzles at the Park

Hier serveren ze gerechten uit de Nikkei geïnspireerde keuken, dat wil zeggen een mix tussen de Japanse en Peruaanse keuken. Sizzles at the Park is met haar Scandinavische maar tegelijkertijd ook chique interieur een prachtige plek om te lunchen. Het is maar vijf minuten rijden vanaf het hotel. Kortom, het bevat alle ingrediënten voor een geslaagde lunch.

7. Vollemaanwandeling

Dit is een bijzondere belevenis voor de echte natuurliefhebbers.Tijdens deze wandeling neemt een gids u mee  door de bossen en over de heidevelden van de Veluwe, onder het heldere licht van de volle maan. De wandeling begint bij het imposante zendgebouw van Radio Kootwijk, op zo’n 20 minuten rijden van het hotel. Mocht u nou tijdens de volle maan andere plannen hebben, niet getreurd. Ook overdag kunt u bij Radio Kootwijk genieten van een mooi uitzicht over de Veluwe. 

8. Rondleiding Nationaal Ereveld

Het Nationaal Ereveld in Loenen is een bijzondere plek waar de slachtoffers van oorlogsgeweld worden herdacht. Elke zondag in 2023 is er een gratis rondleiding met gids over het Ereveld. Tijdens deze rondleiding leert u meer over de geschiedenis en de verhalen achter de graven en monumenten op deze plek. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid rondlopen. Het Ereveld is vanaf het hotel te bereiken met de auto in ongeveer 20 minuten.

9. Theater Orpheus

Bezoek een voorstelling in het sfeervolle Orpheus Theater. Dit theater is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een breed scala aan voorstellingen; van toneelstukken tot musicals en concerten. Dit is de ultieme plek voor een avond uit. 

10. Apenheul

Misschien wel één van de bekendste attracties van Apeldoorn voor het hele gezin; De Apenheul. Beleef hier een bijzondere dag tussen de apen. In dit groene natuurpark leven meer dan 35 soorten apen. Sta oog in oog met loslopende apen en bezoek een van de voederpresentaties. De Apenheul is gelegen op slechts zeven minuten rijden van het hotel. 

 

 

Het hotel

Na het bezoeken van één van deze bezienswaardigheden, is Hotel De Keizerskroon de perfecte plek om bij te komen. Naast de vernieuwde luxe kamers, geniet u ook van de verschillende faciliteiten in het hotel. Zo heeft het hotel een zwembad en een fitness. Komt u binnenkort langs? 

ONTDEK HET ZELF

Met dit speciale arrangement vieren wij graag onze (her)opening met u!

'Tot ziens in Apeldoorn'

'De deuren van ons hotel zijn weer geopend. Komt u bij ons genieten? Wij kijken er ontzettend naar uit om u weer helemaal in de watten te leggen. Tot dan!'

  • 24/7 bereikbaar
  • Mix van cultuur en natuur en winkelen

Bekijk alle kamers