Hotel De Bilderberg

Het conferentiehotel van de Veluwe ondergaat een ware metamorfose

Het nieuwe Hotel De Bilderberg

Beleving en huiselijkheid als nieuwe standaard voor zakelijke bijeenkomsten

April 2015

Prinsheerlijk vergaderen. Het is een term die ooit ontstaan is bij Hotel De Bilderberg, het hotel dat door prins Bernhard werd uitverkoren als basis voor de eerste Bilderberg conferentie. Nog steeds is Hotel De Bilderberg in Oosterbeek de plek om te verblijven, zakelijk of recreatief. Het statige hotel ademt geschiedenis, is prachtig gelegen in de Veluwse bossen en biedt haar gasten persoonlijke aandacht en de keuze uit meerdere restaurants. Hotel De Bilderberg heeft bovendien een prachtig meeting centre, met volledig vernieuwde en inspirerende zalen. Het nieuwe bijeenkomen begint bij Hotel de Bilderberg. 

Vernieuwend vergaderen

Sfeervolle ruimtes die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes en comfortabele inrichting; dat is het resultaat van een grootscheepse renovatie. De vergaderruimtes hebben elk een eigen look en feel met grote fotowanden van beroemde wereldgebouwen zoals de Oval Office en de Sint Pieterskerk. High tech multi media en een geavanceerd lichtsysteem zorgen voor een optimale omgeving om inspirerend te vergaderen. Tussen de vergaderruimtes bevinden zich huiselijke plekken die het mogelijk maken om even te werken of met een kleiner groepje iets voor te bereiden.

Volledige transformatie

In juni is de grootschalige renovatie van Hotel De Bilderberg officiëel onthuld. De vergaderruimtes in de vleugel van het hotel en de lobby zijn voorzien van een nieuw interieur. Het restaurant, de lobby, de bar en de fitness zijn ook volledig vernieuwd. In de nieuwe lounge ontspant u op de comfortabele banken en in de kosmopolitische bar geniet u van een goed glas wijn. Met de volledige transformatie van de vergaderruimtes en begane grond zet Hotel De Bilderberg een nieuwe standaard voor alle soorten bijeenkomsten. Huiselijkheid en beleving staan daarbij centraal, perfect aansluitend op de persoonlijke aandacht die met het DNA van de Bilderberg hotels verweven is.

Een hotel met een rijke historie

Hotel De Bilderberg heeft een rijke historie. Het landgoed is van oorsprong in handen van verschillende voorname families, totdat het in 1922 geopend wordt als hotel. Na diverse uitbreidingen groeit het hotel uit tot een populaire accommodatie voor welgestelden uit de Randstad. In 1940 wordt het hotel door de Duitse troepen bezet, en pas in 1946 wordt De Bilderberg weer als hotel in gebruik genomen. Niet alleen het publiek valt voor de charmes van Hotel De Bilderberg, ook de Nederlandse koninklijke familie is gecharmeerd. Als in 1946 prinses Wilhelmina in Arnhem de ridderslag ontvangt van haar dochter Juliana, wordt dat heuglijke feit gevierd met een Riddermaaltijd in Hotel De Bilderberg. Dat het hotel ook op Prins Bernhard indruk maakte, blijkt uit het feit dat hij voorstelde om de beroemde Bilderberg Conferentie in het hotel te houden. In 1954 vindt de eerste Conferentie plaats in het hotel. Hoewel de Bilderberg Conferentie niet langer in Oosterbeek wordt gehouden, draagt hij nog steeds de naam van de eerste locatie.

 

Welkom bij het nieuwe Hotel De Bilderberg

"Hotel de Bilderberg heeft een naam hoog te houden. Met deze renovatie zijn we nog een stap verder gegaan. Samen met het team zorg ik ervoor dat iedere bijeenkomst een belevenis is. Vanaf het eerste contactmoment tot het afscheid zullen onze gasten zich thuis voelen in een professionele maar huiselijke omgeving, daar waar gastvrijheid voelbaar is. Wij zijn trots op het resultaat van de verbouwing en verwelkomen u graag om dit te bewonderen."

Janneke van Beuzekom, General Manager Hotel De Bilderberg