Wijnproeverij door Sommelier van het Jaar

Ontdek de wereld van wijn met Sommelier Ronnie Brouwer

  • Vanaf 10 personen
  • Vanaf € 25 p.p.
  • 45 minuten - 1 uur

Sommelier van het Jaar Ronnie Brouwer kan als geen ander vertellen over wijnen. Zo wordt praten over wijn bijna nog leuker dan het proeven! Sterrenrestaurant De Kromme Dissel brengt in haar gerechten alles naar een ongekend niveau. En dat geldt ook voor hun wijnproeverij! Kijk, ruik, proef de diverse wijnen en luister naar de verhalen van de sommelier. Wijn zal nooit meer hetzelfde zijn!

Wat ga je doen?

In drie diverse workshops reis je samen met sommelier Ronnie Brouwer door het wereldwijde wijnlandschap. Met zijn enthousiasme en kennis geeft hij je een nieuwe kijk op wijn.

Wereld van Witte Wijnen
De wereld van de frisse witte wijnen, dat is er zo één. Proef tijdens deze reis vier diverse witte wijnen tweemaal. De tweede keer serveren wij er namelijk een passend gerechtje bij en zo smaken de wijnen ineens heel anders! Hoe dat kan? Ronnie Brouwer legt het uit.

The Bubble
Wijnproeverij The Bubble begint al spectaculair met het sabreren van een fles Champagne waarna er geproefd gaat worden! Niet alleen Champagne, maar ook Cava komt aan bod. Welk smaakgevolg heeft suiker en flesrijping bij deze bubbels? Alles komt aan bod tijdens deze proeverij.

De klassieker: Frankrijks vs Duitsland
Dan is er nog de aloude klassieker: Frankrijk versus Duitsland. Hoe houdt een top Riesling zich tegen een klassieke Bourgogne? Proef en oordeel zelf!

“Kijk, ruik, proef de diverse wijnen en luister naar de verhalen van de sommelier”

Wie geeft de workshop?

Met veel trots stellen wij jullie voor aan de door GaultMillau uitgeroepen Sommelier van het Jaar: Ronnie Brouwer. Met zijn enthousiasme, kennis en jarenlange ervaring is hij dagelijks bezig met zijn grootste passie: wijn. Graag deelt hij zijn verhalen en ervaringen met jullie.

Voor wie?

De wijnproeverijen zijn bijzonder geschikt als onderbreking van je bijeenkomst. Houd je van lekker eten en drinken en word je graag geïnspireerd door professionals die je meenemen in hun culinaire wereld en liefde voor hun vak? Dan schenkt Ronnie Brouwer graag een heerlijke wijn voor je in!

Wat is inclusief bij de Wijnproeverijen?

De wijnproeverijen vinden plaats onder leiding van Sommelier van het Jaar Ronnie Brouwer. Daarnaast zijn bij alle wijnproeverijen de wijnen en enkele bijpassende gerechtjes inclusief.

Waar is de wijnproeverij?

Meer inspiratie