In de wijngaard

Geniet van al het moois dat deze wijngaard te bieden heeft

  • Vanaf 2 personen
  • Op maat
  • 2 uur

In het mooie Nijkerk, vlakbij Hotel De Klepperman in Hoevelaken, ligt Wijngaard Aan De Brede Beek. De eigenaar is Henk Breugum en hij gaat je alles vertellen over zijn Wijngaard nabij Amersfoort.

Wat ga je doen?

Altijd al willen weten hoe wijn gemaakt wordt? Of benieuwd hoe Nederlandse wijn proeft? Op slechts 15 minuten fietsen vanaf Hotel De Klepperman in Hoevelaken ligt Wijngaard Aan De Brede Beek in Nijkerk. In 2003 is wijngaardenier Henk Breugem begonnen met duurzame wijnbouw. Je wordt ontvangen door de wijnboer die je alles gaat vertellen over het maken van wijn. Uiteraard mag er ook geproefd worden!

“Ontdekken, proeven en genieten op een Nederlandse wijngaard in Nijkerk”

Wie begeleid de activiteit?

Henk Breugem (1961) is in 2003 begonnen met de aanplant van de wijngaard. Als tuinders­zoon heeft hij eerst 20 jaar in de geestelijke gezond­heids­zorg gewerkt. Op een goed moment besloot hij zijn agrarische 'roots' weer op te pakken en koos hij voor het opzetten van dit bedrijf. Nu werkt hij in deeltijd zowel op de wijngaard als in de geestelijke gezondheidszorg, een afwisselende combinatie.

Voor wie?

Voor iedereen die benieuwd is naar de herkomst van wijn en zelf ook graag een glaasje proeft.

Wat zit er bij de activiteit inbegrepen?

Afhankelijk van het arrangement dat wordt geboekt krijg je een rondleiding waarbij wordt verteld hoe de druiven worden geteeld en hoe de wijn wordt gemaakt. Daarnaast wordt verteld hoe het er dagelijks aan toe gaat in de wijngaard. De rondleiding wordt afgesloten met een wijnproeverij, inclusief bijpassende bites.

Gaby

"Ik vond het ontzettend interessant om de herkomst van alle wijnen te zien, vanaf de druif tot in het glas. Als afsluiter hadden we een wijnproeverij en dit maakte de workshop extra leuk."

Waar is In de wijngaard?

Meer inspiratie