Het Bilderbergje

Het Bilderbergje is een heerlijk worteltaartje, bereid met gember en ananas. Dit geeft een unieke smaak, die u zeker eens moet proeven. Het Bilderbergje wordt bij alle Bilderberg hotels verkocht. Wanneer u bij één van onze hotels bent, is het zeker aan te raden om dit heerlijke ‘taartje’ te proeven. Wanneer u het Bilderbergje bestelt krijgt u het recept er zelfs bij, zo kunt u hem thuis ook eens proberen na te maken.

Het Bilderbergje

De winnaar van Heel Bilderberg Bakt

Een aantal jaar geleden heeft Bilderberg een kookwedstrijd onder haar medewerkers gehouden. De winnaar van deze wedstrijd heeft De Bilderburger, die nu op bijna elke Bilderberg kaart staat, bedacht en gemaakt.

In 2016 kwam er een nieuwe wedstrijd onder de medewerkers ‘Heel Bilderberg bakt’. Nieuwe recepten, andere deelnemers en andere smaken. Het doel was om iets lekkers te maken voor bij de koffie. Medewerkers konden hun recepten insturen en alleen de 10 beste recepten bleven over. Deze medewerkers mochten gaan koken voor een jury. Een aantal hoteldirecteurs en een expert van het Vlaamsch Broodhuys waren er om alle baksels te keuren.

Het Bilderbergje, bedacht door Lia, staat op de kaart bij alle Bilderberg hotels.

De winnaar aan het woord

“Samen met collega/vriendin Irene leek het ons leuk om ieder met een eigen recept mee te doen aan ‘Heel Bilderberg bakt’. Ik wilde iets gezonds maken, met een twist. Het frisse van ananas en het bijzondere van gember werden toegevoegd. Uiteindelijk heb ik iets gemaakt wat ik zelf ook lekker vond en wat verantwoord is. De wedstrijd was leuk en spannend. Een totale verrassing dat de jury het Bilderbergje net zo lekker vond en ik won. Een ontzettende eer om straks ‘mijn’ Bilderbergje op de kaart te zien staan.”