Jouw amuse in een sterrenrestaurant

Met deze amusewedstrijd kun je jouw liefde voor koken delen met anderen

Sta je het liefst uren in de keuken te koken en wil jij jouw kookkunsten en liefde voor de gastronomische keuken graag delen met anderen? Dan is dit je kans! Doe mee aan de amusewedstrijd van De Kromme Dissel, ter ere van het 50-jarig jubileum van het restaurant.

De aanmelding voor deze wedstrijd loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2018. Aanmelden kan via deze pagina.

Voorwaarden om mee te kunnen doen

Je kunt meedoen aan deze amusewedstrijd als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je hebt jouw inzending uiterlijk 30 juni 2018 naar ons toegestuurd
 • Je gebruikt ingrediënten die in het najaar geserveerd kunnen worden
 • Je bent een hobby- of chefkok
 • De amuse komt uit jouw eigen hand

"Wij zijn op zoek naar een amuse met een verrassende smaakcombinatie waarbij pure ingrediënten en eerlijke smaken worden verwacht. Onthoud dat kwaliteit niet per se samen moet gaan met dure ingrediënten, en less is more! Ik wens je veel succes!"

Tonny BerentsenChefkok De Kromme Dissel

             Tonny (7).jpg

De procedure

Na zaterdag 30 juni om 23:59 uur is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze amusewedstrijd. In de week daarna gaat de jury in beraad welke amuses de finalisten zijn. Ongeacht of jouw amuse doorgaat naar de volgende ronde, zal er contact worden opgenomen met je.

De finalisten zullen worden uitgenodigd voor een cook-off. Tijdens deze cook-off gaan zij hun amuse live maken en presenteren aan de jury. Hier komt een winnaar uit. Vervolgens zal het team van De Kromme Dissel samen met de winnaar de amuse gaan perfectioneren. En vanaf 1 oktober zal de amuse drie maanden lang geserveerd worden in het sterrenrestaurant De Kromme Dissel.

Over De Kromme Dissel

Al 47 jaar op rij is dit restaurant bekroond met een Michelinster. Chef-kok Tonny Berentsen en Sommelier Ronnie Brouwer werken samen met het team aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast. Er wordt vanuit de klassieke Franse basis, modern gekookt. De gerechten worden gezamenlijk gecreëerd en bereid met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn de basisingrediënten binnen het team van De Kromme Dissel.